Jump to content

Проблем с паленето на топъл двигател


Recommended Posts

Здравейте, колеги колата е 1.8/125/авант газ-бензин 97г.Проблема е следния при студен двигател запалва и ако веднага подам газ започват да подат оборотите немаже да се изфорцира някой път гасне ако плавно равномерно и с изчакване подам газ се оправя. След това този про лем изчезва и се появява друг след като съм огасил и веднага или след 5-10 минути запаля веднага угасва следващото палене е задавяна и върти здраво докато дойде на себеси. 

Проверено не изпуска газ от никаде и друго ако не я закача на газ а само на бензин си пали без проблем и друго пробвах маниполирам копчето и паля деректно на газ пак няма проблеми пали си и вече се чудя от какво може да е мисля си за дюзите да ги извадя и да видя как впръскват или някоя да капе. Ще се радвам кой с квото може да помага. Благодаря предварително. 

Хубава вечер! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трима на бензин в какви стойности е? Покарай я 100 км. На бензин и ако нямаш проблем с паленето след това всичко е от лоша настройка на ГИ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се но какво е трима? А иначе и 2км да я карам на бензин не я ли обръщам на газ няма никакъв проблем с паленето. Обаче обърнали я на газ и след това започват ядове те. Гасни и се дави. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бегай при читав газаджия да го погледне ГИ. Настройка близка до дългосрочния трим на бензина.

 Когато е с две ламбди сонди, компютъра си прави трим относно горивото, т.е адаптира се относно качеството на горивото. И когато е караш предимно на газ и сутрин е палиш на бензин и колата се чуди какво става като е запомнило бедна или богата смес, различаваща се от газта, с която си карал предимно.

Редактирано от bobitur
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се че не съм оточнил това че съм с обикновена газова слагана в Италия направена кадърно с компютри, емулатори, стъпково мотор че както си трябва. Колкото до ламбдасондата мисля че съм с една ако нещо не греша виждам само една. 

Да разбирам ли че газта ми е с бедна смес в момента и така карам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен изпарителя ти прави парчета и пуска газ докато си на бензин, или обратното и дави мотора. Скоро имах такъв проблем с една кола. Мембрани на изпарител. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си мисля за менбрани на изпарителя даже вчера и днес докато карам  бавно и спра на място я усещам как мирише на газ от менбрани според мен защото досега не е миришела така пък и разхода доста си вдигна напоследък 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...