Jump to content

Теч на вода в купето


eurocombg

Recommended Posts

Здравейте , първо се извинявам , ако има подобно питане.
Та , при всеки дъжд независимо силен , слаб , дори и след автомивка прониква стабилно вода под жабката и под шофьорското място , никъде другаде? Какви може да са вариантите. Колата я имам около година и половина и отпреди 2 месеца започна да прави тези проблеми. Благодаря предварително ✌️

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, махаш уплътнението между двигателя и кората под чистачките голямата и плоската. И гледаш какво става под нея, може и да е езерце.

В средата има две малки цилиндърчета, под тях е единият дренаж, ако не ти е махната гумичката, направо я махай, за да не се пълни повече. Огледай хубаво какво се случва там.

Друго - където се захваща рамото на пасажерската чистачка, трябва да имаш едно пластмасово като фунийка, която да концентрира водата в точно определена точка. 

Също и на по-малката кора непосредствено под стъклото има едни дупчици - кръгче с надлъжни ленти за дупки, тях също е добре да си ги почистиш. Огледай и цялата малка кора за дупки и с нещо тънко изчисти.

 

Има и друг вариант, ако имаш люк. Отвори го, отвори и вратата на пасажера, налей малко вода горе вдясно при улея на люка и трябва бързо да изтече през една дупчица в предната част при пантата на вратата, може и това да ти е запушено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...

Здравейте, за да не отварям нова тема пиша в тази на колегата. До сега такъв проблем не съм срещал във форума. След силен дъжд се мокри мокета на пасажерското място зад шофьора и след шофиране се изтича голямо количество вода от същото място под автомобила.

Проверих дренажите под предното стъкло, като наливах доста вода, но всичко изглежда наред отпред, тъй като водата се изтича от предната част на колата. Отворът на малката пластмаса под чистачката не е запушен, улеят също. Има малко боклуци, но като цяло водата изглежда не се задържа. Предното стъкло е оригинално. Шибидах нямам.

Някой с идея от къде може да идва проблема, защото едвам изсъхна мокета и сега отново е мокър, а и таванът изглежда започва леко да се отлепва от влагата.

Благодаря предварително

 

IMG_20210829_191702.jpg

IMG_20210829_191833.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея от къде може да се пълни с вода щом това се получава при спряна кола.

Иначе ако само в движение се пълни трябва тапите от пода да са премахнати и да влиза вода в купето. От друга страна казваш, че също така изтича много вода под колата.

Според мен сваляй мокета и след това почваш да поливаш с един маркуч отвън като най-добре да има някой вътре и да гледа от къде ще почне да се пълни с вода. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по шофьорския праг и назад не минава ли маркучът за задната чистачка, ако колата е комби? 

Да не е спукан той, бързо ли ти свършва течността?

 

Често се пълнят от третия стоп. Виж и при акумулатора да не е езерце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

понякога пропуска покрай лепилото на предни джам, ако прозореца предния не е оригинален, погледни да не е от там

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече огледах предното стъкло за нещо подозрително около него, но не съм и специалист за да дам адекватно становище. Стъклото е оригиналното. Течността не съм забелязал да свършва бързо, но редовно си почиствам стъклото на бензиностанции и не я ползвам интензивно. Все пак ще проверя нивото, но все си мисля, че вече отдавна да е свършила при такъв теч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да спомена, че в прага под тази врата имам малка дупка вследствие на тежък офроуд, но в дъжд колата не е карана за да се пълни оттам. Свалянето на мокета тежка процедура ли е? И аз си мислех за този вариант, но все се надявах на по-лесно решение.

 

Третият стоп смених наскоро с чисто нов. Надявам се да не е оттам, защото проблемът е по-отдавна. Имах случай на вода в задната врата, но махнах тапичката и се изтече. Сега там няма вода. Покрай акумулатора е сухо. Цялата кола съм оглеждал, най вече отпред, но единствено това място се мокри.

Вероятно някъде отпред се пълни, защото на снимката колата е под лек наклон. Предишният случай беше същият, водата изтече когато нивото на предницата е по-високо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Водата няма как да изтича ако тапите които са на пода са по местата си!

Ваденето на мокета е работа за около час два ако знаеш какво правиш и внимаваш.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За рейлинга не съм се замислял, но как да го проверя 🤨

 

преди 3 минути, P_PETKOV написа:

Водата няма как да изтича ако тапите които са на пода са по местата си!

Ваденето на мокета е работа за около час два ако знаеш какво правиш и внимаваш.

 

 

Звучи логично, не знаех че има тапи на купето. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По западните форуми бях чел за нещо подобно и като цяло решението е доста трудно и едва ли някой ще тръгне да го прави - в общи линии на тия коли подът е двоен и под краката има нещо като въздушно отделение, което се пълни с вода някъде отпред в двигателния отсек и след като се напълни водата буквално започва да извира през тапите нагоре вътре в купето. За това е и доста трудно да се хване, понеже видимо теч няма никъде, но мокета се мокри. Трудно се лекува, понеже предполагаемото място, където влиза водата е някъде отред при двигателя и за да се стигне до него трябва вадене на двигател, скорости...

Под въпросното въздушно отделение трябва да има нещо подобно на тапи с дупки, през които да изтича водата, работата е там че явно се пълни по бързо от колкото може да изтече та като евентуално решение можеш да пробваш да махнеш въпросните тапи.

Тук можеш да видиш къде под колата са тия тапи:

https://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php/139747-The-most-Lemon-Audi-A6-Avant-strikes-again/page11

 

Това е и цялата тема за въпросното наводнение ама кофтито е че вече ги няма youtube клиповете, иначе там човека беше снимал със свален мокет как водата буквално извира от пода...

 

Успех с борбата с теча да споделиш резултата.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има тапи в пода, има и кухи греди, пълни с парафин. Свалете корите и ще ги видите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Теча от шофьорската страна понякога е от мястото с буксите под мотора на чистачките - там където влизат сноповете с кабели. Много неприятен е ремонта, но пък лесно можеш да видиш ако легнеш вътре и някой налива вода отгоре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте,

Малко инфо по темата. Проблемът се оказа в уплътнението на черната кутия с буксите към купето под стъклото. В последно време забелязвах, че мокета се мокри и в краката на водача и сега съм объркан дали и преди не е случвало, защото като че ли много бързо съхне в тази част, докато в задната мокрите петна си стоят дори и след дълго време без дъжд. Но по - интересен е начинът, по който диагностицирахме теча. Намерих човек, който има машина за пушек, както в клипа на колегата ivo totev. Наложи се два пъти да я пуска, докато не изкара дим от проклетата кутия, но резултатът беше налице. По този начин открихме и друг теч, който пълни задната врата с вода. Явно след смяната на третия стоп е започнало да пропуска от там.

Като цяло съм доволен от резултатите, а пък става бързо и лесно откриването на такива проблеми.

p.s. Сервизът, който помогна, се намира в София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето от тук може да се свържете с тях:

https://prokanalbg.com/услуги/откриване-на-теч-в-кола/

Иначе сервизът се намира срещу Дару Кар в Дружба 1.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...