Jump to content

Претрисане 2.0tdi BMM


jocky

Recommended Posts

Здравейте, от скоро притежавам ауди а3 8п спортбек, имам едно претрисане, получава се точно преди да спра напълно, когато спра интова трептене/претрисане изчезва ,това претрисане го имам и преди да загрее колата, но почти неуловимо, вече като дойде на работна температура или когато я покарам в града известно време се усеща по осезаемо, забелязвам, че като я пусна на инерция и усещам вибрации в скоростния лост, също когато подавам и отпускам газта лоста играе леко, скоро сменях съединител с демпфер комплект, колата беше с твърд маховик, смених и всички тампони на двигател и скорости, ходих при 4 различни автомонтьора ефект нулев, дюзите са в норма, вече не знам към кого да се обърна. Моля за съвети, от Шумен съм може и да ме насочите към някой майстор който евентуално може да ми помогне.

Редактирано от jocky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, но единия от майсторите също ме пита дали има чип, каза че ако има чип също може да се получи това, но не съм много на ти с колите той ми обяснява някви работи, но като не разбирам..

Редактирано от jocky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има чип, може да е от голям аванс. Аз съм с 1.9 тди и след чип на свободна се усеща много леко претрисане от аванса.

Изпратено от моят MI 8 Pro с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен периодично се появявва претрисане, като най-осезаемо е когато колата спира в пълен покой, на светофар примерно. Аз съм още с дпф и съм забелязал, че претриса само когато му наближава регенерацията. След като я направи, тресенето изчезва и така до следващия път. Не съм ходил по майстори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и как точно протича тази регенерация понеже вече повече от седмица две е така и на дълъг път я карам и все още не се е оправило

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не я усещам, само като светне на дисплея иконата за задръстен дпф, ходя някъде където мога да покарам спокойно 3-4 км на темпомат на високи обороти и ниска скорост. Иначе каква е връзката между тресенето при спиране със спирачка и предстоящата регенерация при мен не мога да кажа, но винаги е така. Също съм сменял демфер и съединител комплект на люк (нов) по други причини, но това претрисане при мен го правеше и преди това. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно същия проблем и при мен , имам тресене единсвено по време на спиране. В момента в който колата е в пълен покой , тресенето спира и на място си работи добре. Дюзите са в норма, наскоро им сменяха о-пръстени и бяха регулирани, проблеми си остана. Трябваше най-вероятно да сменя и кабелите, за да ги изключа и тях като вариант..  Прави ми впечатление, че колкото по малко е горивото в резервоара по осезаемо е тресенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

демпфера ти в какво съдтояние е? аз имам чувството, че след като смених демпфера със съединител комплект се получи този проблем понеже скоро я взех и беше с твърд маховик карах я няколко дни но сякаш не усещах това тресене и си мисля че нещо с демпфера не е наред може и да е дефектен чета тук по форума че и такива случаи има но не знам в какво се изразяват дефектите само четох че има такива

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги решихме проблема, оказа се че майстора дето ми е сменил тампоните е сложил някви меки или ментарски и сега на ново сменях тампони, и като са ми сменяли демпфера забравили да стегнат жилата на скоростите абе с две думи не съм уцелил точния майстор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...