Jump to content

Audi Q5 TFSI 2.0 tiptronic 8 speed


Recommended Posts

  • Отговори 54
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отваряй oil-club.de и oil-club.ru и ще си намериш. Аз за себе съм си направил изводите ;)

Всеки си има глава на раменете и да си решава какво масло да си сипва и на колко хил. да го сменя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки има глава ама не е ясно дали може да я ползва или само я има.

 

Давам текст проведен с google translate от единия сайт

https://www.oil-club.ru/kak-chasto-delat-zamenu-masla/

 

Цитат

Интервали за смяна на маслото
Когато определяме интервалите за смяна на моторното масло, ние се ръководим от ръководството.

 

Не е редно сами да решавате колко често сменяте маслото, не въз основа на препоръките на производителя! Само производителят на вашия автомобил, който е проектирал и изработил автомобила ви, знае по-добре с какъв интервал на смяна на маслото! Ръководството за автомобил е вид библия, когато вземате решения, винаги трябва да поглеждате назад към този документ. Не забравяйте, че колата ви е проектирана и създадена от хиляди инженери и специалисти, те вече са изчислили и тествали всичко за нас - няма нужда да се смятате за по-умни от VW или Toyota и да преоткривате колелото. Необходимо е максимално да се придържате към препоръките на производителя!

 

ПП: ето истинско проучване на масло ауди и кастрол https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352146519301747 Действително има разлика между нова масло и такова на 30к, но само при температури над 250 градуса. Доколкото знам маслото в колите не достига 150 градуса. Така че реално няма разлика. 

Редактирано от v140
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти го четеш така друг чете иначе ;)

 

Библия инжинери и т.н. добре ама не баш понеже само един лек пропуск има ама той е съществен и това са ексел експертите които ебават мамата на целия инжинерен процес ама карай да върви.

 

Който има някакви съмнения колко читаво е оригиналното масло да пробва следното: Започва да буха само от мега гига оригиналното масло в TFSI мотор по възможност да се кара предимно градско на къси разстояния и смени на 30хил км ... гарантирано изненадващи резултати ще има.

 

Лично моето е мнение е, че цитариният анализ е супер тенденциозен ... термоустойчивост от емнайс параметра се фокусират върху един и от там градят тези ай сектир супер професионално и накрая говорят, че това били синтетични масла да ама някой друг път (магиски хидрокрекинг с надписи супер гига мега синтетично масло).

 

п.с. Кастрол мисля бяха фирмата спечелила дело с което се разрешава масла от Group III да се наричат синтетични. Найс а ?

Редактирано от P_PETKOV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • VBI locked this topic
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...