Jump to content

SSD за стар лаптоп


Recommended Posts

Че каква е причината 120 да не намери нов живот някъде другаде. Аз лично на моето дете съм сложил 120-ка. А то си играе игри, свалят се филми, учи online и смятам , че поне засега не му трябва повече. Не виждам проблем. Но това вече си е личен избор. Аз за мен не бих си взел 120 и 240 , тук вече идва въпроса какво, ще правиш с този лаптоп. А и хайде да кажем, че е решил да даде малко повече пари, за да го използва след това, тогава трябва да гледа нещо по добро и пак отиваме на още малко пари отгоре, а тоя лаптоп и 50лв не струва. :)

 

Редактирано от venceslav_dimitrov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

120GB са си идеални, зависи и разликата спрямо 240GB.

Отделно - с едно кади старият HDD може да се сложи на мястото на CD-то и да се ползва и той за медия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги аз да ви попитам като давате такива акъли. Колко от вас са сменяли диск и по колко диска сте сменили. Гледате хората как да си купят все нещо по-скъпо, а не какво ще свърши работа. Да може човека и 1тб диск да си вземе , ама дядото като ползва 50гб все тая. Само ще си хвърли парите. А вие на вашите дядовци и баби какви дискове сте им взели? За стария диск на този 4-5 годишен лаптоп който нов е струвал 500лв. няма да говоря в какво състояние ще е. Освен за филми и музика за друго няма да става, защото едва ли някой човек, който знае какво прави, ще сложи на него нещо важно. Пък човека ако иска да си вземе и 500гб и кутийка за диск. Все тая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина е 15 лв разликата не виждам причина за такъв патос... Между другото и моят системен е 120 ГБ, но имам още масиви общо 7 ТБ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разликата е толкова. Но има и друга разлика в това кой, ще го ползва. Въпроса е принципен не е за 15-то лв.

Защото и на мен ми викат трябва да се смени турбото. Сменят ми го колата продължава да си пуши. После трябва да се смени капака на клапаните , айде нов капак и колата пак си пуши. Значи някой като не е сигурен в нещо което казва по добре да не го казва.

Редактирано от venceslav_dimitrov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@venceslav_dimitrov: нещо запали много :)

ако е 15 лв разлика, аз бих взел 240gb.

Но и 120gb ще свърши работа на по-възрастен човек.

А не те разбрах за стария текущ диск на лаптопа, според теб за нищо не става ли?

Аз лично диск не съм сменял по принуда, но съм сменял дърти hdd с ssd и точно дъртото hdd на мястото на cd и лаптопа се държи много, много прилично вече много години така, а капацитетът се увеличава. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе кви 15лв за двойно повече пространство, кви 3лв да гледаме Пулев, кви торби с цимент?!? Нека насича, то пък един мач.... нека има 30-40GB сбободни, дреме ми. И така си е повече от супер! 😎

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен не ми дреме кой каквото иска да си взима, ама в тоя форум всеки стана разбирач от всичко, най вече от коли. То затва майсторите ни са такива - Сменят наред докато умерят. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съветите за по-големия капацитет са си точно на мястото. По-добре е да има запас от капацитет, един път ще се наложи да изпразни някоя по-голяма флашка и 120-ката ще фалира. Отделно след няколко месеца, само от браузване ще се натрупат гигабайти излишни лайна. Да не говорим че SSD-то работи по-добре със свободни поне 20-30% от капацитета. И не на последно място, като има повече капацитет, броя на презаписванията се разпределя на повече клетки, което удължава живота им.

 

П.П. Вече 3 евтини SSD-та на A-data ми работят с години без да са умряли, или да си влошат работата.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...