Jump to content

Audi A3 2.0 FSI


ValeriaPetrova

Recommended Posts

Здравейте! Извинявам се предварително, ако темата не е за тук или вече има отворена такава. Карам А3ка 8P 2.0 FSI, проблема е, че мотора шуми като дизел .. често дори се случва по бензиностанциите да ме питат дали съм сигурно, че искам да сипя бензин 😂 . Разпитвала съм разни сервизи и всички са ми казвали, че така си работи колата и няма проблем. Карам я от 2 години близо и като се замисля наистина винаги е работила шумно, но като че ли напоследък е по-шумно и повече прави впечатление. Дали някой от вас се е сблъсквал с подобно нещо или има някаква информация по въпроса? Страх ме е да не би да е нещо сериозно и всички да подминават проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

Зависи за какъв шум говориш, ако е по-осезаемо "цъкане", което може дори да звучи като леко тракане, това е нормално за FSI моторите.

Ако е нещо друго може да направиш клипче да видим дали ще се разбере нещо, но ако имаше проблем все щеше да се е проявил за 2 години каране.

Може да пробваш да смениш горивото и марката на маслото при следваща смяна също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@fifipaldi  Звучи точно като дизел 1:1, Пробвала съм с различни марки гориво и си е все същото, маслото също.

@Онуфри  Здравей! Ами не съм много на ясно с тези неща и за това пиша тук, но не съм с верига, ами с ремък и е сменяван преди 10хил км не би трябвало според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, имаш верига между двата разпределителни вала освен ремъка, който си сменила. Веригата се намира в края на валовете, откъм скоростната кутия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Онуфри  Да, разбрах в последствие, че имам верига 😅 . Благодаря Ви много за бързите отговори, в петък ще я закарам в сервиза и ще видим какво ще правим от тук на татък. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте, може ли малко мнение за мотора? Искам да си взема такова Ауди, 2.0 ФСИ 150 к.с. Въпросът ми е дали е хубав двигател и за какво да гледам, когато търся. Карам в момента голф 5 1.6i и ми се иска нещо по-динамично. Знам, че не може да се слага газ на мотора, но това не е проблем за мен. 2ТФСИ ми идва твърде много. Важното е да читав двигателят. Знам, че от 2006 нагоре да търся, това вярно ли е? Благодаря предварително колеги!

Редактирано от MartoF
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...