Jump to content

Качи разхода


Itso K

Recommended Posts

Преди около месец смених газовата бутилка и чувствително ми се повиши разхода на гориво. Предполагам, че няма връзка, просто съвпадение. Имам няколко хипотези:

 

Хипотеза 1: Термостатът е сдал багажа, върти на големия кръг, не загрява достстъчно и от там все вдига разходът. Проблемът е, че индикаторът ми е преебан (

) и не мога да преценя. Но всякаш стрелката е една идея по-надолу от преди. Не забелязвам някаква разлика във времето за загряване на парното, както и на неговия капацитет и мощност. 

 

Хипотеза 2: Да изтича газ отнякъде. Това ми звучи абсурдно, тъй като минах преглед и т.н... Макар че, от друга страна, тоя преглед си е бошлаф работа, знаете. 

 

Хипотеза 3: Изпарителят е сдал багажа. На 3 години е, за смяна е. Ама пък така рязко... Знам ли... 

 

Хипотеза 4: Индикаторът за температурата да ми се е допреебал и да не мога да засека точно разхода на газ, защото тая новата бутилка ту събере 22-3-4-5 литра, ту 33-4-5-6. Не знам защо така. 🤷‍♂️ Всякаш като е по-празна и я напълня (защото аз пълня винаги до горе) събира повече, а като е по-пълна - по-малко. 

 

Хипотеза 5: Карбораторът. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моята е така. Смених бутилката и отначало ми събираше 25_26 литра,после започна 29-30. Разхода се вдигна ама го отдавам на по- студеното време,защото паля на газ. Смених синия датчик,за по- сигурно,но ефекта е никакъв. Дет казваше Тодор Колев навремето- Дойде зима.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе зимата си е зима, ама разходът си е разход. :) Не карам за първа взима, все пак. :) Говорим за над литър на 100 и то извънградско (сравнено с миналата зима, не с лятото).

 

Синият датчик какво общо има с термостата и с разхода? 

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Синия датчик дава сигнал на компютъра за температурата на двигателя. Ако не работи правилно може да вдигне разхода и да пали трудно на студено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...