Jump to content

audi sq5 - 2016 - мнение


Recommended Posts

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21586517007356121&slink=i28q4p

 

Гледах я, карах я. Всичко ок. Вози добре. Набира добре. Изрежда добре бавно нагоре и по същия начин надолу. При кикдаун също.

Историята на автомобила.

Внесена от Канада. Снимките от търга подкрепяха думите на хората от автокъщата, че колата е била залята с вода до праговете и съответно тотализирана от застрахователя. Да кажем, че е вярно с едно на ум. Външно почти без забележки беше. Вътре се виждаха влажните килими, а салона беше в много добро състояние. При внасянето и тук е закарана в Ауди за проверка (прикачена). Намират неработещ модул на шофьорската седалка намиращ се под килима - сменен. И други дребни неща, които не са драма. Не са открити течове на масло. 

 

Всички (поне тези от София) знаят автокъщата. Отидох там и през мой много близък, който ми направи контакта с единия от собствениците.

 

Всякакви мнения относно заслужава ли си, а също и евентуалния риск са добре дошли, а също така и разликата с поддръжката на този автомобил сравнена с a5 3.0tdi 245кс както и някакви драми ако има, тъй като не намирам много информация за такива автомобили, а изчетох всичко тук. Виждам, че e supercharged v6. Тоест двигателя е с чарджър или има и турбина (не съм наясно точно с това).

 

Моите предположения са , че градско под 15 едва ли може да се докара, което може би е ок. 

 

 

 

Image (1).jpeg

Image (2).jpeg

Image.jpeg

Редактирано от Yassst
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, толкова пари за наводнявана кола?

Как може да си сигурен дали е била до праговете, а дори и да е дотам вече има дефектирали модули бройката на които ще се увеличава с времето.

Другото важно, което трябва да провериш е дали въобще има как да я регистрираш вече след като в тайтъл-а от Канада пише, че е наводянавана.

Иначе двигателя е с чарджър, може да го докараш и под 15 в нормални градски условия, в stop-and-go трафика ще е 15+.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стой далече от наводнявана кола. Всеки електронен модул който е мокрен ще откаже през първите 1-2 години и ще трябва да го сменяш. Корозията по електрониката е бавен, но сигурен процес и ако днес си го тествал че работи не означава че ще работи утре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда топ камиончето, обаче щом е наводнявано бегай с 200.

 

Иначе относно мотора засилва се само с ремап на 400+ коня. След това има още мегдан с по-малка ролка, радиатор за чарджъра и т.н. Накратко с много потенциал за засилване. SQ5 за Европа са дизелови. 

 

Има обява за SQ5 в раздел продава обаче е на малко по друга цена. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де.....има ли вероятност туНбаците с диагоналките да са се сетИле преди тарикат-купувачите, че отпадъците от американско и канадско са пО на далавера ?:nixweiss:

Нищо, че има амнаЙ'с хиИ долАра транспорти и 'сЕкви други шитни за плащане, спрямо отпадъците от 'талЯнско.

А т'ва с наводняването до праговете.....баси смешката. Обаче има хора, които го приемат напълно насериозно. Все пак го казва собственикЪт на автоморгата...налИ.:verweis:

Те в щатите и канадско, като минат през една по-голЕма локва и зарязват отпадъка при страхувателя и оня, понеже е будала я продава за 10% от цената (прЕко сили) на нЕкое скЪсано милионерче собственик на автоморга в БГ........:steinigung:

Успех с покупката.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Далаверата е за човека който внася автомобила. Ако купувача иска да е на далавера, ще трябва да си го внесе сам и да знае какво прави. Но както всеки занаят и този си има тънкости. Имам приятел който го започна като хоби. Казва че първите 2 коли са били на загуба, а следващите няколко само е успявал да си възвърне вложенията. Чак след това като е научил какви коли да купува, как да си спестява митото и къде да ги оправя в България е започнал да прави пари от тази дейност.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази sq5-ца беше 50к в началото на годината, на снимки изглежда много добре. Но както казват колегите - внос от Сащ/Канада сам или през приятел, за да знаеш какво купуваш и да видиш в какво състояние ще дойде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От наводнена до наводнена има разлика.Има найстина много малко намокрени,имат си ключ,палят и не личи да е наводнявана изобщо,в момента на огледа е записана като наводнена и така си остава.Като е на търг винаги си пише дали е наводнена от чиста вода или солена.Когато е от някой ураган си е чиста вода и дори само малко вода да има и я пишат в кюпа с другите,има и такива дето нарочно лиснат малко вода за да я махнат тази кола.На тези малко наводнените се издава талон salvage което значи че може да се регистрира без проблем,пак си има в талона като щета flood,но няма проблем.Доста коли се вкарват в момента от САЩ/КАНАДА  уж наводнени,пълно е с такива.Хубаво е да се видят снимки на колата от търга,там си личи най добре,или човек на място да я огледа преди да я купиш..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз купих едно време един Леон от Италия,наводнен до под волана,сам го възстанових и въпреки това,през двете години експлоатация,ми скъса нервите с постоянни дребни откази на електрически/електронни компоненти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой ходи да я гледа, да снима VIN-a на предното стъкло и да го даде тук. Мисля че лесно ще се намери доста полезна информация по него. Иначе за електрониката не е от голямо значение дали водата ще е морска, речна, чешмяна или кладенчова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ако водата е маркУчова, тогава може ли :hilezh:

Аз не схващам що за мазохизъм трЕбе да го тресе който и да е купувач.....

Ако няма инфо за отпадъка - ОК, ма то има....пише че е регистрирана, като плавателен съд и въпреки това има хора, които го купуват:nixweiss:

" М'чи на далавера го вземАх " - т'ва в кафенето с приятели, на масите до витрината и бегачката паркирана точно отпред :hilezh: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебати филма. Внесена от на майка си п*тката, наводнявана, не знам си какво. От друга страна всичко е по-добре от 3.0 дизел 245 коня. 

Хубаво и евтино няма. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой иска да си хлъзне зорлям големия.

 

Иначе ето ти една SQ5-ца която изглежда читава с регистрация и т.н. ама пък и цената и е друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, P_PETKOV написа:

Някой иска да си хлъзне зорлям големия.

 

Иначе ето ти една SQ5-ца която изглежда читава с регистрация и т.н. ама пък и цената и е друга.

Много хубава кола. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...