Jump to content

А6 3.0 бензин прекъсва и свири на тихи обороти


sevensands

Recommended Posts

На  газ и бензин на тихи прекъсва, стрелката на оборотомера подскача от 400 до 650 оборота и се чува едно свирене.

Сменени са сондите и меките връзки, вече не дава грешки, само една на 6 цилиндър мисфаер, т.е. няма искра. Сменена бобина, кабел и свещи, никаква промяна. Моля за съвет. Мога да изпратя по вайбър какъв шум издава, тук е много малък размера за файл. И вече не знам какво да правя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом свири значи смуче въздух отнякъде. Освен вакуумните маркучи и пластмасови тръбички (цепят/чупят се от старост) провери и PCV клапана, който е закачен отзад на всмукателните колектори - много често се цепи мембраната му, почва да свири и играят ниските обороти заради допълнителното количество неточетен от дебитомера въздух, който постъпва в двигателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

просто се нуждая от свестен майстор във Варна, няколко сервиза се мъчиха и нищо ама нищо, щом днес както не разбирам намерих 4 спукани маркуча за вакум и ги смених с голям зор и пак същото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледна ли PCV клапана - обикновено като свири е от неговата мембрана (сцепена)? Опитай се да локализираш от къде се чува свиренето. Другия вариант са двете мембрани отпред (към бронята) на всмукателния колектор, които въртят флейтата вътре. Може да опиташ да запушиш главния вакуумен маркуч (преди ел. клапана) с едно винтче и да видиш дали ще изчезне звука и ще се оправят ниските обороти. Въпросните мембрани с приводния механизъм са под малката кора отпред на двигателя - изваждаш я и ще ги видиш.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...