Jump to content

Висок разход на гориво на Q7 ТFSI


Selskiq

Recommended Posts

Привет колеги,

от скоро карам Q7, 2012, TFSI с 280 hp. Навъртях му около 1000 км, основно в града и ми прави впечетление, че разхода е доста различен от заводските данни от 14.4 л/100 км. Карам го в Стара Загора и там трафика е средно натоварен и разход от 20-21 л/100 ми се струва малко висок. Но не е това основното нещо. Преди 2 дни на магистралата ми направи впечетление, че със скорост от 140 на темпомат и равен път показва разхорд от 19-21 л/100 км. Според мен не е логично да гори колкото G-класа 63AMG, все пак е само 280 hp. Има ли някой, който има подобно преживяване или кара подобен автомобил и да сподели колко му е разхда. Ако пък имате идея да се потърси проблема в с някой сензонр, макар че на Vag-a не показва грешки. Просто всички съвети биха ми били добре дошли, тъй като аз основно ще карам автомобила по магистралата и разход подобен на този в града малко ме притеснява и дразни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш кабел закачи я и виж тримовете. И грешки някакви.

Съдейки по конете, предполагам, че мотора ти е 3.6 FSI. В такъв случай не ме учудва много такъв разход на тоя танк...

Редактирано от zhelyazA6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мотора е 3.0 с компресор, забравих да го поясня в предния пост. Имам кабел и няма никакви грешки, освен една със сензора на дръжката на врата. Как се проверяват тези "тримове" ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Виж ламбда сондите дали тръгват да работят след минута като запалиш колата студена. Термостата трябва да видиш дали държи над 85 градуса на магистралата, водната помпа е с вакуум и тя не трябва да се върти, докато не мине 50 градуса на охлаждащата течност. И накрая разбира се да не смуче отнякъде въздух, ако си свалял компресора предполагам си сменил О пръстените.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

A смятал ли си от зареждане до зареждане дали е реален разхода? Може борд компа да е бъгнат нещо, или някой да го е настройвал допълнително и да си е оставил ръцете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да снимаш тримовете по време на движение на магистралата. Ако можеш и да направиш и клип в три режима, круиз при 150-160, при 80-90 с леко газ и режим ускорение, може още по-ясно да стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...