Jump to content

Проблем с волана


KrasiR

Recommended Posts

Здравейте колеги, от скоро карам А4 2.0ТFSI 2005г.и имам проблем с рейката. Когато е на място работи перфектно и волана е лек, но в момента в който тръгна става тежък и не се връща когато завия. Смених течността на ниво е. Не бълбука в казанчето, не се чува да вие помпата, няма луфт като въртя на ляво/дясно. Когато отново спра на място пак всичко е наред. Моля, някой ако има такива проблеми да сподели. Благодаря предварително. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм карал точно такъв модел до сега, но все пак волана става доста тежък. На магистрала дори става неприятно шофирането, а и това втвърдяване се случва от веднъж веднага след потегляне. Дори на кръстовище с минимална скорост пускам волана и колата продължава в посоката която го пусна. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споделям, B6 1.9tdi и воланът ми също не се връща. Смених рейка и проблемът си остана. Всичко по окачването е сменено. Останала е само хидравличната помпа за смяна... Воланът със сигурност трябва да се самоцентрира...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен на място или в движение е почти едно и също. По-скоро колкото е по-студено, толкова по-лек става. Сменял съм и хидравлична течност, с новата е същата история. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за съжаление не знам дали е със сервотроник и точно от това много не разбирам за да проверя, ако дадете насоки как да проверя ще съм много благодарен. Иначе явно ще трябва да сменям помпата. А при всички майстори дето ходих всички казват рециклирай рейката. А забравих да спомена, че има някаква букса която излиза от рейката и като разкачиш буксата и на място става много тежък. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напиши в нета реле за сервотроник,намира се под волана ,намери едно от някъде си и го смени за начало.

IMG_20200814_164602.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега, ще потърся и ще го сменя и ще пиша за резултат, но ще е след нова година. А за сега весело посрещане на новата година! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здравейте колеги, чак сега успях да се преборя с проблемите с тежкия волан. Да споделя какво се оказа. Когато на загасена кола вдигната на подемник опитах да завъртя гумите на ляво или дясно все едно беше заключен волана. Намерих рейка същата със сервотроник и я смених сега волана олекна и на кръстовище след като го пусна сам се центрира и при по-висока скорост също е значително по-лек. Та значи при мен проблема се оказа в самата рейка! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...