Jump to content

Слагане на LED крушки D2S в оригинални bi-xenon фарове на A6 4F


VBI

Recommended Posts

@lavatrice И на двата фара са отстрани отдолу (по спомен), не от страна на механизма за регулиране за да не пречат. Моите фарове са без завиване, местят се само нагоре/надолу. Иначе за една бройка щях да махна оригиналните запалки и просто да вкарам кабела им директно в модула за управление на LED-овете, но успях да ги събера във фара. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIТези крушки които сложих, модула предполагам е интегриран в крушката(не вярвам да няма,ама знае ли човек 🙂),защото от нея излиза само кабел и накрайника D2S и въпреки това няма място,предполагам заради механизма за завиване. Без запалката дали ще светят ЛЕД крушките? Вярно, че на тях не им трябва ама...Защото имам и като твоите крушки един комплект,но избрах да сложа тези, защото светеха като че ли една идея по-добре .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@lavatrice Запалката е пасивно у-во - т.е. само куплунг за ксеноновата крушка. Така, че може и без нея, просто трябва да се свърже към кабела на LED крушката. На моите крушки от баласта на LED крушката през куплунг излиза въпросния кабел с цокъла към запалката. Така че оригиналния кабел от запалката на ксенона може да се включи директно в баласта на LED крушката, но трябва да се пренаредят пиновете на оригиналния кабел от запалката на колата (по спомен).

 

Това е на моите LED крушки, на твоите, които са друг модел не знам къде е вграден баласта - в самата крушка или в цокъла за запалката, трябва да ги огледаш за да не изгориш крушките или оригиналния баласт на фара.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@lavatrice На моите десния кабел, който отива към запалката на колата е на куплунг и може да се свали и там директно да се включи кабела от баласта на колата (може да се махне запалката на колата изцяло), но успях да събера всичко във фара. Мисля, че още някой беше поръчал същите крушки и то на завиващи фарове, ако ги е сложил може да даде инфо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, то греят радиаторите на крушките, не баластите им - лично проверено при монтажа на моите. Така, че няма проблем да са във фара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Здравейте, първо искам да се изяви, че използвам темата на колегата. 

От известно време се зглеждам в Bi LED лазерни прожектори /лупи за вграждане (3 инча). В момента съм с D2S крушки, запалка и баласт. Понеже не съм много на ти с Ел инсталации, нещо което ме мъчи е как би се свързали новите прожектори на старата инсталация? Може би нещо трябва да се преправя, но предполагам че има доста компетентни колеги във форума, които за тях би било детска игра. Ако има значение колата е 2006 година 3ка дизел, фаровете не са завиващи. Прилагам снимки на прожекторите, които съм харесал и до болката познатата ви инсталация на фара а6 ц6. Поздрави! 

Екранна снимка_20220224_175307.jpg

-1098499572118960523.jpg

-1099989911-1223459663.jpg

Редактирано от dinand
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

При мен се получава една аномалия, но немога да разбера нормално ли е или поведението на баластите е такова. Колата не е ауди, а S-MAX 2013-та. Та отскоро инвестирах в този модел D1S, който се включва директо към баласта:

BGN 96.40  40%СКИДКА | Светодиодные лампы для автомобильных фар roadsun D3S светодиодный D1S D2S D4S D1R D2R D3R D4R, 90 Вт, турбо светодиодный лампы, 6000 лм, K Plug & Play
https://a.aliexpress.com/_mOGOrKU

Заработи всичко точно, но след около  полувин минута работа, яркостта намалява с около 10....15%. и на двете. При вас така ли е?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, свети си еднакво силно през цялото време. Линка не отваря модела на крушките, може би са различни от тези в темата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно, при мен се отварят.

Да крушките са по-различни от коментираните в темата - D1S, но директно се включват към баласта. Въпреки това предполагам, че принципа и диодите са подобни. Просто ме интересуваше дали яркостта при вас леко отслабва след известно време от включването, явно при мен нещо баластите намаляват мощността. Ще опитам да направя някое измерване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро си вземи други крушки, няма как за 1-2 минути да прегреят и да не изгорят впоследствие според мен. Може баластите/драйверите на LED крушките да са калпави, може самите светодиоди да са калпави - не е ясно :nixweiss: . Мой съвет е да ги върнеш и да купиш други.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прегряват и намалява силата...лично изпитано :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте, над година ползвам лед крушки на моето 4ф, без рециклаж на фаровете.

 

първия комплект който купих са D2s carshark,

след слагането фаровете светнаха много добре и веднага отидох на реглаж, късите се настроиха перфектно, а дългите някак бяха с разпръсната светлина и светеха нагоре… човека ми обясни, как работят нашите фарове - къси дълги и, че явно е от крушките…. Преглътнах това, тъй като фаровете светеха много добре и си карах така.

един ден обаче десния спря да пали и набързо поръчах нов комплект този пък бранд S&D, уж по-силни….

Докато дойдат, отворих фара и видях, че крушката не пали, защото вентилаторчето е забило, изчистих и тръгна….


Сега тръгнах да ги сменям с новия комплект и забелязах посоката…..новите са вертикални, а старите с наклон към 30-40градуса, а мисля че не съм ги въртял аз…..

 

та питането ми е стигна ли се до някакъв извод, как трябва да се завъртят диодите ? И евентуално препоръки за бранд?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто като сложиш новите крушки, ги завърташ докато на къси светлини не стане идеална линията. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

@VBI 

След 3 години служба, как са крушките, някакви проблеми с тях има ли?
Аз от скоро съм D1S LED и H7 LED на едни би-ксенонови фарове на А4 Б6 и ми е интересно, дали издържат тези крушки във времето.
Ксеноновите крушките могат да изкарат и 10 години...

Редактирано от Diido0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

@Diido0 Светят перфектно, не дават грешки, никакви проблеми нямам с тях от както са монтирани. Ако си взел "читава" марка -  няма да имаш проблеми :) .

Редактирано от VBI
  • Thanks 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...