Jump to content

Домашен медия сървър


Recommended Posts

Здравейте, 

 

от години използвам този руски сървър за гледане на филми през домашната мрежа към телевизора.

https://www.homemediaserver.ru/index.htm

Наскоро имах дертове с домашния интернет и след това се наложи да инсталирам отново програмата.

Тръгна да работи, но няма начин да се виждат субтитрите на български/кирилица.

Има настройка за Cirilic, отделно четох, че трябва да пусна една отметка за транскодиране когато има субтитри, но и в нея и без нея субтитрите излизат на маймуница.

Вчера инсталирах и махах 3-4 пъти, пробвах както можеше, но нямам успех.

Не знам какъв дерт има, но след като не стана, се чудя какво да инсталирам, за да мога да гледам филми на телевизора.

Уиндоуса не съм го променял или инсталирал от много време, на другите плеъри на лаптопа VLC и други, субтитрите се виждат нормално.

 

Ще може ли да дадете предложения, дали за оправяне на сегашната програма или за някоя нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди на Control Panel -> Region -> Administrative -> Change system locale и цъкни Beta: Use Unicode UTF-8 for worldwide language support. Ако не се оправи смени локала на Bulgarian (Bulgaria).

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не стана, пробвах двата варианта, които даде, както и трети с локал Bulagrian и без отметка Unicode-8.

 

Спряха да се виждат след като инсталирах наново програмата, всичко друго е старото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава виж дали няма да тръгнe в Compatibility Mode на по-стара версия на Windows.  С десния клавиш на мишката върху EXE-то: Properties -> Compatibility -> Run this program in compatibility mode for: ...

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коди: https://kodi.tv/download

Плекс: https://www.plex.tv/your-media/

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще мъча някой друг.

Пробвах да го инсталирам руския на друг лаптоп с по-стар Уиндоус, същата работа. Струва ми се, че са омазали нещо и ще чакам актуализация. Не намирам никъде стара версия за сваляне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Бих препоръчал Plex Media Server. Ползвам го от години. Лесно се настройва и работи с него. Има си приложения за ТВ, може да се достъпва отдалечено и да се гледа и локално. Приятен интерфейс и като цяло работи стабилно. Става за филми, сериали, музика и т.н. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малък hint: ако му кръщавате файловете със субтитри примерно film.bg.srt или film.en.srt тогава Plex ще знае и какъв език субтитри има на разположение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Guys, направих фантастичен Level UP с една комбинация, която е за леко напреднали потребители, но си заслужава всяка минутка отделено внимание.

 

"Накратко" казано се прави комбинация от няколко отделни услуги за да си автоматизира човек избиране на филм/сериал, пускането ми да се сваля, добавяне на всички желани субтитри и медия информация до ъпдейтване на библиотеката директно в самия медиа сървър. Мега удобно!

 

Принципно това най-лесно се прави с Docker, но виждам, че ги има всичките поотделно за инсталиране под Windows, така че може и така. Под Windows пак бих ползвал Docker....

 

Jackett - от тук се започва като се посочат всички Torrent тракери, които искаш да бъдат използвани за търсене на филми и сериали

Transmission/qBittorrent - един от двата торент клиенти е необходим

Radarr - е интерфесът за търсене на филми. Посочва се вързката към Jackett и торент клиента, който ще ползваме както и посочваме общата директория за споделяне на информация

Sonarr - същото като горното, но през него търсим сериали, настройката е напълно идентична

Bazarr - това е платформата за субтитри. Казваме от къде иска да търси и сваля субтитри и какви езици ни интерсуват

 

Грубо казано това е всичко. От тук насетне ползваме само двата интерфейса Radarr и Sonarr за това да потърсим кой филм или сериал искаме да свали и от кой тракер си избираме това да стане. Заявката автоматично се пуска към торент клиента, който я поема без ние да правим нещо по въпроса. Когато филмът или сериалът е свален бива преместен в отделна папка и прекръстен за да бъде по-прегледно всичко. Bazarr периодично проверява за свалени нови филми/сериали и добавя към тях желаните субтитри като ако е цял сезон това се случва за всяка серия поотделно, разбира се. А, да - някъде малко преди това Sonarr или Radarr автоматично е ъпдейтнал библиотеката на Plex или Emby сървъра, който сте решили да ползвате като го е добавил там. Плейване на телевизора става през приложение Plex/Emby директно инсталирано на него или през някой плеър, който има същите инсталирани на него.

 

МЕГА удобно се получава!

 

Ако някой е навит да го конфигурира можем да го коментираме тук :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Звучи доста добре. Преди няколко години бях направил нещо подобно с filebot, utorrent и plex. Пусках торента да се тегли ръчно, след това се пускаха автоматично няколко скрипта, които сваляха субтитри автоматично, преименуваха фолдъра на филма, правеха видео файла и субс с еднакви имена и добавяше .bg на субтитрите и накрая пускаше рефреш на plex-a. Повечето от нещата ги имаше готови в нета и станаха с малко преправяне. Твоя начин звучи по-адекватен и по-лесен. За съжаление вече я изтегля 5 филма в годината я не и не ми трябват такива екстри. Но в началото като си пълнех библиотеката с филми беше много лесно и удобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...