Jump to content

Кола Audi/VW за начинаещ шофьор


Recommended Posts

Здравейте,

Наскоро взех шофьорска книжка и се чудя каква кола да си купя. Спряла съм се на Audi A3/A4, VW Golf 4, но разглеждам и други модели.

Иска ми се колата да има сравнително евтина поддръжка. Бюджета ми е около 3000 лева. Колата ще се използва за градско и извънградско каране.

Предпочитам да е с бензинов двигател, като планирам да ѝ слагам газова уредба.

Не разбирам много от коли. Ще се радвам да ми дадете съвет каква кола е подходящо да си купя 😊

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А3 1.8. Говорим за кола преди фейслифта (до 2000г, включително). Другият вариант е 1.6, там е силно препоръчително да търсиш кола СЛЕД фейслифта (2001+), но ти е малко извън бюджета. За 3000 ще вземеш нещо, което няма да е особено добро. Търсенето на добро А3 е доста трудна задача. Стават все по-редки, да не говорим за читавите бройки.

 

За малко над 3к, в последните месеци, трима съседи взеха Хонда Джаз 2000-2002, бензинови. Тая кола е в пъти по-надеждна и евтина за поддръжка, от което и да е Ауди от същите години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този раздел се обсъждат само коли Ауди, за другите марки си има други форуми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@s7r3l0k Благодаря за идеите! Ауди а3 1.8/1.6 са ми фаворити засега. Хонда возят много твърдо и затова ги избягвам. Jazz е сравнително малка кола, предпочитам по-големите коли, поради това че са по-безопасни и удобни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако търсиш повече комфорт и пространство няма да ги намериш в а3. и четиривратата си е тясна, при 8p дори ми се струва и по зле. Наскоро покарах едно такова ''sportback'' и някак ми беше доста неудобно качването и слизането (от шофьорското място)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@evg_eni Благодаря! Ще го имам предвид. Разглеждам и Аудита а4 1.6i/2.0i, но се оказва че 2.0 има проблем с харченето на масло?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма Ауди, в този диапазон и цена, което да става за каране! Освен ако не искаш някаква кола пред разпад.То ест, то има, но няма да се чувстваш като в Ауди, а като в курник за тези пари.
Написах вече, но ме изтриха. Аз съм за японка в този бюджет и изисквания

Редактирано от Prokopi90
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6г си купих 1,8т автомат 99та за 3500. Някак не ми се вярва да няма адекватни оферти за такива за много над 3к. Иначе возеше мега твърдо и беше супер ниска. Но ми остава любимата малка количка.

Тея гореописаните азиатски алтернативи вътре лъхат на толкова тъга, че винаги ще предпочета градския пред това да се кача в тях. Преди въпросната А3ка карах корса от 90те и след като се качих в аудито все едно сядах в А8. Тея японските са 1 към 1 с онази корса.

Ето тук кожа, газ и автомат, какво повече му трябва на човек... https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11612630452516251&slink=iwx294

Редактирано от pampo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...