Jump to content

Ауди А8 D2 4.2 леко претрисане на празен ход


maldoom

Recommended Posts

Здравейте колеги. Вече 3г. близо имам звярът и е напълно и редовно обслужван. Откакто е при мене издава подобен на прехлипване или претрисане звук откъм всмукателния колектор на празен ход, доколкото мога да го локализирам. Колата работи перфектно и равномерно, но звука ме дразни. Знам, че няма как без да се чуе да се определи и давам линк към клип ако свърши работа. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От колектора такъв звук няма да извадиш! С него имаш друг голям проблем клапите са спекли отворени мехчетата трябва да са свити на празен ход, разходът на гориво също ще ти е  голям. Този пулсиращ звук които се чува е ролка. Сваляш ангренажните капаци и слушаш със стетоскоп най сигурно, по пистовия ремък също слушаш наред. Най вероятно е лагер-муфата на виското защото вискосъединителя спича и зацепва с оборотите на двигателя постоянно а не когато трябва и има постоянен стрес за лагера. 

Ако не си обслужваш сам колата по добре започни има база данни за модела във форума ре-поствал съм ги и аз и започваш да четеш. 

Редактирано от Martin88
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса не е в гаранции и пробег, а как управляваш един автомобил.

Повече агресивно каране, Kick Dawn повече стрес, по честа смяна на части. Оправи си клапите на  колектора не е трудно, после ще ми благодариш. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свалих колектора и клапите бяха заседнали в това положение. Явно бая време не са играли. Не успях да ги разкарам и сглобих всичко като ги сложих в положение затворени. Разлика няма за момента. Може би на D оборотите на празен ход са малко по ниски. 

Screenshot_20210210-175243_Viber.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което открих, е че при v10 двигателя клапите още наречени swirl flaps са отворени на празен ход и съответно след 4000 оборота. То ест изхождайки от тази логика при мен не са играли роля за неравномерната работа при idle speed.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...