Jump to content

A4 B7 1.9 съмнения

rehsu

Recommended Posts

Привет колеги,

От скоро станах собственик на а4 б7 1.9,

но започна да ми губи антифриз колата от 1 месец. Няколко майстора смених - всичките започнаха да ми казват ,че е за глава.....

Смених термостат, капачка,казанче на антифриза, изолираха ми ЕГР клапана защото той надувал....

Не пуши бяло, няма каша по капачката на маслото, не губи и масло, но започна бая да да доливам антифриз. Парното започна да се губи, гледаха за течове - не било от него.

Някакви идеи преди да се набия във смяна на гарнитура или изобщо как да се провери това. Има ли смисъл да се набивам ? Или да търся двигател ? 

Просто колата върви и няма признаци на нищо такова и ми е ясно как е по добре майсторите дс вземат 2 бона..... Единственото което чувам е едно бълбукане леко при натискане на газта 

Ще трябва да направиш ремонта който са ти казали. На 1.9 TDI Голф 5-цата на баща ми беше абсолютно същата работа.

Не забравих да кажа и ,че маркучите не са твърди и ми се щеше да не....четох по англ форуми за някакви добавки за глава, gask it? 

някой пробвал ли e има ли ефект?  

Недей пробва такива добавки. Имах същия проблем със същите като твоите симптоми, който с времето ставаше все по-зле. Последния път, когато я карах, си гръмна пластмасовия тройник и изтече всичкия антифриз, тогава разбрах, че няма как да се избегне сервиза. Беше духнала гарнитурата. При мен имаше цепка между втори и трети цилиндър, както и между цилиндър и една водна магистрала. Антифриза го хвърляше през отвора на разширителния съд и лятото изсъхва толкова бързо, че трудно се хваща.

Преди 1 час, rehsu написа:

Някакви идеи преди да се набия във смяна на гарнитура или изобщо как да се провери това...

https://www.avtoradiatori.org/uslugi/test-izgoreli-gazove/diagnostika-ohladitelna-sistema.html

Вече едва ли има автосервиз, който да не прилага този тест ...

Edited by МММ1

Благодаря ви тези дни ще отида да я проверят, и аз знам ,че има но въпросните майстори ми говорят така без наличието на такъв тест, което е меко казано нагло.

Този тупан съм го бил с предишната ми кола Пасат б5 1.9 110кс афн дизел.Първо започна да съска като безалкохолно при отваряне на капачката сутрин на студена кола.Загуба на антифриз най много 300-400гр на 1000км.Никакво загряване над нормалното.Тест за газове два пъти всичко е наред.Така си я карах една година без проблеми макар че знаех че времето за смяна на гарнитура идва.Накрая в един студ през зимата започна да губи парно и то за секунди и после да се появява с пълна сила и по стените на казанчето на антифриза се появиха сажди, тогава разбрах че времето за смяна е дошло.Смених гарнитурата и всичко си дойде наред.За гарнитура си но след половин година ще го разбереш със сигурност,но няма страшно сменяш гарнитура шлайф на главата и  всичко ще си дойде на мястото.

Ако е 400 е добре, въпросните майстори започнаха да ми казват ,че мин бил 1500-2000 + ..... Тогава ако може препоръчайте ми читав майстор за София, който да не ме гледа като торба с пари.... ясно ,че е криза и тн. Но ми се струва ,че с един ремонт искат да избият месеца.....

В процесс по смяната се пропуска мисля смяна на уплътненията на дюзите и реглажните пънчета . Всички семеринги и уплътнения,фланеца е на години,вала не е ясно дали не е тръгнал. Главата едва ли ще мине само с шлайф. Гарнитура и болтове....гумички някой водач...чистене на смукателен колектор. Повече от половината неща са много отговорни за правилната работа на мотора. 

Съгласен съм    с     buzzi    ,   най   евтино   е  замяна   само   на гарнитура    ,   но    без  никаква   гаранция.