Jump to content

A4 B7 1.9 съмнения


rehsu

Recommended Posts

Привет колеги,

 

От скоро станах собственик на а4 б7 1.9,

но започна да ми губи антифриз колата от 1 месец. Няколко майстора смених - всичките започнаха да ми казват ,че е за глава.....

 

Смених термостат, капачка,казанче на антифриза, изолираха ми ЕГР клапана защото той надувал....

 

Не пуши бяло, няма каша по капачката на маслото, не губи и масло, но започна бая да да доливам антифриз. Парното започна да се губи, гледаха за течове - не било от него.

 

Някакви идеи преди да се набия във смяна на гарнитура или изобщо как да се провери това. Има ли смисъл да се набивам ? Или да търся двигател ? 

 

Просто колата върви и няма признаци на нищо такова и ми е ясно как е по добре майсторите дс вземат 2 бона..... Единственото което чувам е едно бълбукане леко при натискане на газта 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще трябва да направиш ремонта който са ти казали. На 1.9 TDI Голф 5-цата на баща ми беше абсолютно същата работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не забравих да кажа и ,че маркучите не са твърди и ми се щеше да не....четох по англ форуми за някакви добавки за глава, gask it? 

някой пробвал ли e има ли ефект?  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недей пробва такива добавки. Имах същия проблем със същите като твоите симптоми, който с времето ставаше все по-зле. Последния път, когато я карах, си гръмна пластмасовия тройник и изтече всичкия антифриз, тогава разбрах, че няма как да се избегне сервиза. Беше духнала гарнитурата. При мен имаше цепка между втори и трети цилиндър, както и между цилиндър и една водна магистрала. Антифриза го хвърляше през отвора на разширителния съд и лятото изсъхва толкова бързо, че трудно се хваща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, rehsu написа:

Някакви идеи преди да се набия във смяна на гарнитура или изобщо как да се провери това...

 

https://www.avtoradiatori.org/uslugi/test-izgoreli-gazove/diagnostika-ohladitelna-sistema.html

 

Вече едва ли има автосервиз, който да не прилага този тест ...

Редактирано от МММ1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви тези дни ще отида да я проверят, и аз знам ,че има но въпросните майстори ми говорят така без наличието на такъв тест, което е меко казано нагло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този тупан съм го бил с предишната ми кола Пасат б5 1.9 110кс афн дизел.Първо започна да съска като безалкохолно при отваряне на капачката сутрин на студена кола.Загуба на антифриз най много 300-400гр на 1000км.Никакво загряване над нормалното.Тест за газове два пъти всичко е наред.Така си я карах една година без проблеми макар че знаех че времето за смяна на гарнитура идва.Накрая в един студ през зимата започна да губи парно и то за секунди и после да се появява с пълна сила и по стените на казанчето на антифриза се появиха сажди, тогава разбрах че времето за смяна е дошло.Смених гарнитурата и всичко си дойде наред.За гарнитура си но след половин година ще го разбереш със сигурност,но няма страшно сменяш гарнитура шлайф на главата и  всичко ще си дойде на мястото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е 400 е добре, въпросните майстори започнаха да ми казват ,че мин бил 1500-2000 + ..... Тогава ако може препоръчайте ми читав майстор за София, който да не ме гледа като торба с пари.... ясно ,че е криза и тн. Но ми се струва ,че с един ремонт искат да избият месеца.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В процесс по смяната се пропуска мисля смяна на уплътненията на дюзите и реглажните пънчета . Всички семеринги и уплътнения,фланеца е на години,вала не е ясно дали не е тръгнал. Главата едва ли ще мине само с шлайф. Гарнитура и болтове....гумички някой водач...чистене на смукателен колектор. Повече от половината неща са много отговорни за правилната работа на мотора. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...