Jump to content

Каква DDR3 рам памет за стар лаптоп?


Recommended Posts

Машината е Acer Aspire 5750G-2414G64Mnkk. Обаче всяка стъпка по обновяването му е премеждие. Няма корпуси в България, батериите са кът, стари и скъпи, да не говорим за специфични части, като блутут модул. Поръчал съм едно 870 EVO SATA SSD, защото е без хард, тези дни ще му търся и батерия. Проблема обаче е, че има само 4GB рам на една плочка, което е крайно недостатъчно. Паметта обаче е изключително трудно откриваема и не знам какво да правя. Не знам доколко лаптопите са претенциозни към съвпадение на таймингите и марките на паметите, за да ги подкарат в dual channel режим. Днес ме попариха с думите, че е най-добре да търся еднаква марка памети, по възможност и модела. Досега не ми се е налагало да търся една плочка, винаги ми е поръчван кит. Рам паметта, за която става въпрос е Hynix HMT351S6BFR8C-H9. Открих я в Newegg на доста приятна цена, но е в Щатите и до тук ще дойде изключително солено, а и не съм поръчвал никога от там, не знам как стоят нещата с доставките. Давайте идеи какво да правя. Цял кит ми идва доста скъп, а тази плочка нищо не мога да я направя след това.

Приемам предложения за покупка от фирми, занимаващи се с внос на лаптопи и части втора ръка, както за тази плочка, така и за цял кит. В нета почти нищо не намерих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия от квант се оказаха супер несериозни. Попитах за рамта и единственият отговор, който получих беше, да отида в офиса им, за да пробваме коя щяла да заработи.:stupid:

Пратих им модела на паметта и попитах за съвместими. Отговор така и не получих. Трябва друг вариант, по възможност от България, че в амазон, ибей и подобните им, нямам възможност да поръчам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както вече ти казах - не е нужно двата стика да са от един и същи производител. От сервиза много правилно са ти казали, защото трябва да се пробва, даже и параметрите да съвпадат.

 

Това са ти параметрите: цък!

Всички 1600 MHz DDR3 памети работят и на 1333 MHz.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако мога да ползвам темата на колегата относно РАМ паметта и да запитам: Има ли случайно някъде работещ/проверен/сигурен пач на 32 битова версия да подкара/види 8ГБ РАМ???

Мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм го пробвал,затова попитах за пробван и проверен,че работи да ми препоръчате нещо,да не е на проба/грешка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проба - грешка е единствения начин. Никой не може да ти каже със сигурност дали ще тръгне на твоята конфигурация. Проблемите които възникват са главно при драйверите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
On 2/24/2021 at 12:59 AM, s7r3l0k said:

Пратих им модела на паметта и попитах за съвместими. Отговор така и не получих. 

Представям си как са се смяли :)

Наистина са ти предложили най-добрия за теб вариант - да отидеш на място и да ти дадат чипове, които да пробваш.

Принципно това да се отдели внимание и време, за да се продаде един чип (вероятно през 5лева) е жест, който е останал неоценен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...