Jump to content

Рециклиране на скоростна кутия


bOrNtObEwiLD

Recommended Posts

Здравейте, та на кратко, при рециклирана автоматична скоростна кутия на А6 3.0 tdi, има ритане при смяна от 3 на 4. Само и единствено като се гали едва-едва, с повечко газ не се усеща, няма го и при други предавки, независимо дали качва или сваля предавка. Още при вземането на автомобила го имаше и човека, който я прави ми обясни, че до 1000 км. ще изчезне напълно, трябвало и време докато си направи налягания, допуски, адаптации и подобни. Спонена също, че се оправяло веднага след ъпдейт на кутия, но и без ъпдейт до 1000 км щяло да изчезне. Въпроса ми е към хората преминали през това, има ли ли сте подобни симптоми? По спомен, не знам колко точно ще опиша нещата. но са сменени турбина на кутия, хидро, първичен и вторичен вал, пакет съединители на 3-та, който мисля е за 3-4, 4-5 и 5-6, фрикциони, соленоиди, клапани за високо налягане,  после като си погледна фактурата, ще мога да дам по-точна информация. А да.. на 250 км след ремонта съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм от София, колега. Иначе валът е сменен - да, не е заварян.

Редактирано от bOrNtObEwiLD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не, показваха ми ги - а дали са били моите е друг въпрос. Не съм искал да ги вземам. На въпросната фактура също има опоменат вал, така че ако евентуално не отшуми това, ще им я карам да си я правят по гаранция. Теб каква ти е идеята, мислиш, че има възможност да са ми заварили старият вал ли? Не, че ще се очудя, но доста хора ми препоръчаха въпросният сервиз, а и човека всичко си ми обясни преди и след като я отворят, така че малко ме съмнява това. Днес леко намаля една идея, но все още си го има и е много дразнещо, като дори и преди ремонта колата сменяше перфектно.

Редактирано от bOrNtObEwiLD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен излезе 2810, като не съм ползвал отстъпки. По спомен ми остана, че бяха  казали още първият път като им оставих колата, че труда е 500 т.е частите трябва да са 2310. Града не е проблем да го кажа, просто не искам да обръщаме темата в реклама/анти реклама.. Като цяло останах доста доволен от отношение, обратна връзка и кратки срокове за ремонта. Сервиза се намира в село Мартен до Русе. И моля без коментари колко много са доволните за Варна, понеже точно от там си репатрирах колата в Мартен. Днес станаха 500 км след ремонта, една идея може да се каже, че е по-добре, но пак го има. Още малко до 1000 и ще дам фийдбек и какво се е случило.

 

Също моля, ако знаете колега от Варна, който прави ъпдейти по кутията, може да го отбележите да го имам предвид като реша да я ъпдейтвам.

Редактирано от bOrNtObEwiLD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МиД единственото предимство е, че имат машина за рециклиране на торк. 

Цената не си заслужава вече. По-добре да си купиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз доколкото знам е около 1000. Може да е рециклаж, но е на производител. Крематора да каже, мисля, че от него имам тази информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...
На 21.02.2021 г. at 22:42, Evgeni K. написа:

В МиД си ходил, нали? Нищо хубаво не очаквай от там.

 

Аз там ходих па останах доволен... е по-скъпо ми излезе от на колегата в Русенското село, ама по-важно ми е че е оправена и си върви като нова..вече :о)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...