Jump to content

Проблем с АСК типтроник 3.0tdi quattro


Yanis79

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Реших да сменя старата а8 с Ауди а6 3.0tdi автоматик и още на втория ден забелязах нещо странно. При тръгване по нанадолнище с леко подаване на газ понякога се усеща едно притупване между  1 и 2 скорост. По равно и по баир няма проблем. Ако може някой по запознат да сподели това нормално ли е? Колата е на реални 263к км  2007г и доколкото видях сервизната история никога не е обслужвана  АСК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го имам това явление, винаги по наклон надолу е по-осезаемо. При мене го има и между 3-та и 4-та, главно като е позагряла кутията, явно маслото се поразрежда със загряването и тогава повече си личи. Аз залагам най-вече на тръгнал хидротрансформатор, но първо си смени маслото и ъпдейтвай кутията да последната версия която има за твоята и чак тогава се впускай в по-тежки ремонти. Аз специално си я карам така, защото въпросното тупкане се получава само при специфични ситуации и чакам ако нещо се влошат нещата тогава ще се сваля кутията за рециклиране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От кога го имаш този проблем, колега? Маслото сменял ли си го? Аз колата я взех преди 2 дни. Това ми е първия автоматик и точно за кутията имах най-големи притеснения...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига сте ги погребвали тия типтроници и хидрота бреее. И моята тупаше между първа и втора по наклон надолу, но само като давах много малко газ. При хубаво ускорение нямаше тупване. След смяна на масло и ъпдейт на софта отново се случва леко удряне, но вече е много рядко и то, ако уцеля момента да отпусна газта точно като е решила да мине на 2ра. Не влизайте във филми за ремонти и да се тресете напразно. Това е моето скромно мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май излиза, че това си е нормално това притупване,  ама понеже ми е първия автоматик и влезнах бързо във филма... явно е от лекото подаване на газ по нанадолнище... Мисля при първа възможност да сменя маслото и газ 😄

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да видиш, че само при мноооого лека газ по надолнище го прави. Ако си дадеш нормално газ за да мине на 2ра няма да тупа. Важно е да е само тази забележка, а в останалото време да си работи перфектно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, при нова кутия надали го има това явление, но при коли на доста километри с хлабини навсякъде по кардани, полуоски и карета няма как да е идеално. Затова сменяш маслото, ъпдейт на кутията и се караш докато не си прояви някой по-сериозен проблем, а това много зависи и от стила на шофиране. Писано е многократно-избягване на  резки стартове, при паркиране първо пускане на ръчната и след това педала на спирачката и т.н.

Редактирано от mili 75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Караш докато може и тва е. Аз си давам газ стабилно, тръгвам си на газ спирачка чат пат и няма яд. Като се счупи за 700лв има цели кутии и продължаваш. От пазене за следващия смисъл няма, пък и никой не го оценява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цели кутии, ама не се знае в какво състояние са. Най-малкото трябва да се ревизира като я вземеш и да рециклираш хидрото. После имаш сваляне и качване на кутия и сумата ще си отиде към 2 бона. Пък хората сега ги купуват за по 5-6 хиляди колите и си мислят, че се обслужват като Голф четворка. Затова им давам съвети да ги карат по-лежерно, че да няма после някой счупил касичката на детето да прави ремонт на скоростите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...