Jump to content

Табло от S3 на стандартна A3-ка


bsdnikolov

Recommended Posts

Здравейте.

От отдавна не съм отварял тема, но защо пък да не убия малко време и да споделя малко опит.

 

С настоящата тема, искам да развенчая митът, че табло от S3 работи нормално на стандартна А3-ка. Един от основните проблеми след такава манипулация е разминаването в изминатите километри, а от там и нереалното отчитане на скоростта. Причината е, че S3-ките са с 6 степенна скоростна кутия, която не се поставя другаде. От там идват и разминаванията. При нея, на всеки 1000 метра, датчикът изпраща към таблото 3577 импулса. И в таблото е кодирано само и единствено това. Докато при стандартните А3-ки се вграждат скоростни кутии с три различни импулси на 1000 метра и това се кодира при Soft кодингът. Те са: +00 = Manual Transmission 02C/02J/02M OR Automatic Transmission 01M или Manual Transmission 02M OR Automatic Transmission 09A или +08 = Manual Transmission 02K. На нито една от тях, не съвпадат импулсите с тези на S3. 

Ето и разликата в софтуера. Забележете как при S3 и з атрите кодировки е сложена една и съща стойност.

 

S3 табло:

S3.png

 

Стандартно табло:

Ordinary.png

 

Разбира се, не може просто да се препишат стандартните стойности в S-ковото табло, тъй като тези стойности са обвързани с контролна CheсkSUM-а.  За това при решаване на този проблем са необходими и познания за зофтуера на тези табла. Но, при наличието им, нещата стават. Снощи успешно извърших тази манипулащия и резултата бе перфектен. Преди намесата, при скорост ~60 км/ч на GPS, А3-ката на живи данни отчиташе скорост 70 км/ч. При тестовете снощи, скоростта на GPS  и тази на живи данни вървяха паралелно с абсолютна точност.

 

Това е за сега. Мисля, все на някого тази информация ще е полезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте, извинявам се ако въпросът ми не е за тук, но имам нужда от помощ. Аудито ми е А3, 8L 1.9 TDI, 100hp, (74kW), 2003г. Развали ми се таблото, направо полудя. Стрелките си показват каквото поискат, датчици пищят... и накрая се появи една грешка FUSE на мястото на километрите и колата спря да пали. По скоро пали и гасне веднага след това. Ходих на майстор (преди fuse грешката) и той ме посъветва да си сменя таблото, но да търся немско VDO. Никъде обаче не намирам информация за номера на такова табло еквивалентно на моето, френско (на снимките). Моля за помощ от къде да намеря такава информация и благодаря предварително.

received_2838714536369630.jpeg

received_492382808646939.jpeg

IMG_20210321_164614.jpg

Редактирано от Петя П.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е защо не си го сменила навреме, vdo с номер като твоето няма да намериш защото не съществува. номерата не са от значение (от 920 нататък)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих едно от eBay но се оказа, че не става и затова още не е сменено. Сега търся съвместимо, с половинка дисплей и 2 букси, онова беше с 3. И аз ги гледах в алегрото, но не бях сигурна кое точно става и затова реших да питам вас, да не стане пак грешка. 😀 Много ви благодаря за бързият отговор!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой те излъга, че като е с три букси не става?

ето ти малко примери за vdo табла които са съвместими с твоята кола.

малък фис:

8L0 920 900  (без буква накрая)

8L0 920 900 B

голям:

8L0 920 931 E

8L0 920 931 J

8L0 920 932 D

8L0 920 932 L

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Петя П., когато си намериш табло и стигнеш до обучаването му, пиши ми на лично. Ще избегнеш глупави обяснения, че не става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...