Jump to content

Задна врата не се отваря нито отвън, нито отвътре.

Suponcho

Recommended Posts

Здравейте, имам следния проблем с моето 4F.

От известно време, имах проблем, че задната лява врата се отваряше само отвътре, а не можеше отвън. До колкото се информирах, най-вероятно бравата е за подмяна/рециклаж. Понеже рядко возя хора отзад, минаха поне 6-7 месеца, в които отварях така вратата, като планирах да я поразглобя на пролет.

От половин месец насам обаче, вратата спря да се отваря дори от вътре. В модула на вратата има записана грешка "02115 - Locking Unit for Central Locking   -   008 - Implausible Signal", както и очаквах.

Въпроса ми е, как да процедирам сега, нито имам как да отворя вратата, нито да разглобя панела, докато е затворена.

Има ли начин да я накарам да се отвори?

Child lock-a не е пипан и не е активиран.

На Пасата успях с тел през външната брава - намерих клипче в нета. Ако не става на тези най-вероятно нова врата. Но мини първо през Порше да ти кажат и те.

Edited by zdrash

Опитай с почукване по бравата и едновременно натискай ключа на дистанционното. Ако успее да закачи и да отключи и после смяна на бравата с нова. Има вече варианти полски, китайски на такива брави доколкото знам. Не е трябвало да чакаш да блокира напълно вратата.

Ок. Отвътре как се е прецакала при положение, че се отваря механично с жило? Не може ли да се жертва кората и да се разкости и да се отвори?