Jump to content

Проблем с автоматична кутия,по скоро с диференциала отпред


mitaka1979

Recommended Posts

Здравейте колеги,моля за помощ,ако някой се е сблъсквал с този проблем да каже,ако има лечение.Значи - става въпрос за това- имам играене на дясна полуоска от към вътрешното каре,но не е карето ,а чашката у оста,която го държи.Свалихме полуоската са видим болчети,което държи фланеца към дифа,но не беше се развило.Свалихме фланеца и там вътре видяхме,че има нещо като плаваща шайба ли е или нещо такова,явно нещо там е счупено.Майстора ми каза,че такова нещо за пръв път вижда,да се счупи не скоростната кутия,а диференциала.Моля бякой ако се е сблъсквал с такова нещо да саде съвет за лечение у дали може да се смени дифа без да се сваля скоростната автоматична кутия.Симтомите да стигнем до там са,че имам една много досадна вибрация(постоянна)на висока скорост.Смених каретата,цялата предница е чисто нова,на около 3000км,проверили сме я цялата и стегнахме до фланеца към дифа,който имаше луфт нагоре,надолу,напре,назад,абе общо взето навсякъде.Колата е 2.5тди 180кс,AKE мотор,а скоростната кутия,ще кача снимка на номера и.Благодаря на всеки ,който ще даде съвет как да излекуваме тази болка.Приятен ден.

IMG-3db5b621bb426460682e72b7bf3f996a-V.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разбит лагер на диференциала - може да се сменя. Самите лагери са конусни 2 броя - по един от всяка страна. При смяната им трябва да се внимава с реглажа им - има реглажни пластини от двете страни, трябва да се сложат обратно след монтирането на новите лагери. Заедно с лагерите трябва да се сменят и двата семеринга, за да не почне да тече масло от скоростите след смяната на лагерите на диференциала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се налага сваляне на кутията мисля (стига нещо да не пречи на капака), отстрани има капак на скоростната кутия, който като първо се махне полуоската, чашката и се свали може да се извади целия диференциал и да му се сменят лагерите и семерингите от двете страни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...
  • 4 weeks later...
На 14.08.2021 г. at 7:18, AgopXX написа:

 

Аз имам същият проблем от 70 до 140 и нещо оня ден стана сега стърже като на лагер но не го прави постоянно от време на време вие като койот

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"!!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравей, аз имам подобен проблем. Пявява се нискочистотна вибрация като бас от суб-уфер между и се пявява при 70-80км/ч . При по-висока скорост изчезва. При теб фланеца и на 2-те плуоски ли имаше луфт ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...