Jump to content

лаптоп - смяна на HDD с SSD - как да клонирам 1 към 1 всички данни на диска?


Recommended Posts

дойде ми sata to usb кабела. С Acronis не се получи live clone disk, докато съм в windows, даваше грешка. Направих rescue bootable на флашка. Сложих ssd в лаптопа, а старото hdd вързах през usb. 

Буутнах от acronis usb и нещата се случиха за около 45 минути. Лаптопът вече е значително по-бърз. 

 

Благодаря на всички включили се в темата с помощ и съвети! Продължения имаше, но не се стигна до дузпи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даже JayzTwoCents не използва тоя платен Acronis. За какво да се занимавам с кракове, като същата работа мога да я свърша с безплатна програма? "Аматьорската" програма на предната страница е гледана 1.3 милиона пъти.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама казвайте ги тези неща, че тоя JayzTwoCents е някаква турбо батка за която трябваше предварително да сме запознати сега да не изглеждаме тъпо...

 

и моите 2 цента:

- местим от по-голям към по-малък диск, така че това видео, което си посочил хич не е релевантно защото липсват стъпки, баш както JayzTwoCents сам ти казва и той

- не знам как не ти направи впечатление, че тази аматьорска програма КОПИРА, а не КЛОНИРА съдържанието, което само по себе си е "уникално" решение

- Acronis True Image се пуска от външен носител, USB или CD, което те лишава от кракване или други интервенции, не го мисли излишно

- това колко милиона хора с интерс са гледали как да си омажат Windows-а не мисля, че е критерии освен ако нямаме адски занижени предварително такива

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво има да го мисля, като версията от маймунда не тръгна, заради стар крак. А тая глупост с диска, даже я бях забравил. Вместо да кликна 3 пъти с мишката, ще записвам CD. И как така хем си омазват Windows-a, хем дават положителни коментари под видеата.

 

Даже баш копирах едно съдържание на SSD и VR-a не ми работеше. След това клонирах с програма и тръгна. Обяснявай ми пак кое е копиране и кое клониране.

 

 

 

Редактирано от 6matkar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има си причина да се използват такива процеси при изключена OS, но същата определено е далеч от теб, няма да те напрягам излишно ;) 

 

:bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Понеже и аз съм в ситуация да клонирам Самсунг 120ГБ ССД на Интел 240 ГБ ССД, първо пробвах с инстумента на Интел. На картинка минават нещата, но в последствие БИОС не познава новия диск, като бутващ. Следващият опит беше с регистрирана версия на АОМЕИ, като резултатът също не беше сполучлив. В момента инсталирам Акронис, докато пиша това и ще добавя развръзката по-късно.

 

ПП

Очаквано (вече) нищо не се получава. Дискът не фигурира в ББС листа, като свържа стария си излиза и го посочвам, системата стартира. 
Учудващо ми е, че миналата година с АОМЕИ клонирах на лаптопа храда 500гб на ССД 500ГБ без особени затруднения в движение. Сега на ПК не ми се получава ОС са идентични У10.

Редактирано от Aleks67
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Процесът по клониране предполага източникът да не се използва, тоест всички тези клониращи програми следват да бъдат стартирани от външен носител - CD-ROM или USB драйв.

 

Аз винаги го правя през Акронис записан на CD защото съм имал драми с USB и нито веднъж не съм имал какъвто и да е проблем. Пробвай и всичко ще мине успешно, няма никакъв рокет сайънс ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направих зареждащ диск с Клонзила, не знам винаги ли така се получава, но донорът се разположи 1:1 върху приемника и в резултат се надробиха партишън до партишъна. Предполагам това в последствие с оправя. Проблем се оказа новият диск, който не харесва да работи през ИДЕ контролер и не можах да го накарам БИОС да го признае за зареждащ. Както и да е, върнах Интела, който си търси AHCI, вероятно следващия опит ще е с 860 ЕВО.

Май стана малко объркано описанието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам АОМЕИ и става супер за МБР.

Не знам с УЕФИ как ще се получи, защото не ги правя така. С едно уефи имах проблем и не можах да го пусна. 

Сигурно ще успея, но не ми се налага.

 

Ако ви е е уефи малко повече трябва да се внимава.

Ако дестинейшъна е ползван и е вече уефи, а искате да е МБР трябва да се направи предварително и обратното също. Мисля, че от МБР на уефи и обратното не става.

 

Онлайн е най-добре да се клонира и после тръгва без проблем, ако е бил загасен трябва да се пипне бутването през дос промпт за рекъвъри от инсталационното на вин10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...