Jump to content

Audi A4 B6 или Audi A6 C5, с ограничен бюджет?


Recommended Posts

Здрасти, колеги! Като притежател на Ауди от кратко време, реших да взема още един автомобил, но за момента ми е ограничен бюджета. Обмислям да си взема един от посочените в заглавието автомобили, като разполагам с 6000лв общо. Държа автомобила да е седан, чист бензин, и по възможност черен на цвят 😁. Няма значение дали е автоматик или ръчка, като разбира се мултитроник не е за предпочитане. 4х4 също е за предпочитане, но и без него не е проблем. Мощността на автомобила не ми е от значение, нито ще правя подобрения по него, нито ми трябва за състезания. Искам надежден и здрав автмобил, с който ще минавам по по-малко от 10 000 км на година. Та въпросите ми : Какво ще ме съветвате като модел? За какво да внимавам освен мултитроника и по-точно при бензиновите двигатели? По всяка вероятност за тези парички ще е 2.0,2.4,2.6. Не изключвам и 1.8Т, но ме притеснява турбото. Иска ми се нормален (чист) 4 цилиндъра или някой 6так. Бюджета достатъчен ли е? Гледам по-възможност да взема колата от човек - за да имам представа какво е сменяно, пък и да е с платени такси. Гуми и първоначално обслужване, са предвидени настрана. Горивото (разход) не ме притеснява изобщо то също си е отделно 😁. Въпросите са главно насочени, към първоначалните разходи (стойност) и надежността (колко често ще излизат ремонти) към автомобили от тези модели между 3,500 и 5,500лв (такъв е и диапазона в обявите) и най-вече дали за тези пари си струва такъв автомобил.
Благодаря предварително! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях пред същата дилема като теб, но като видях колко е тясна А4-ката и се отказах от модела, но ако не ти трябва толкова просторна кола е вариант.

Взех А6 2.8, автомат, куатро и го карах 5 години. На газ естествено :)

Останах доволен от колата. Има си своите болежки като всеки един модел, но нищо фрапиращо. 

Лошото е че доста остаряха тези коли и шанса да намериш нещо читаво е много малък. 

Аз купих колата за около 5к по спомен и в рамките на няколко месеца дадох още толкова - газова уредба, обслужване на двигател, автомат, спирачки..., гуми с джанти 2 комплекта, застраховка, каско, разни дребни неща за смяна и цената стана двойна. Имай това предвид при покупката. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От време на време излизат читави Ц-5тици, но са на пари и въпреки това не се задържат много. Чакането на добър екземпляр може да отнеме и година.  Оглеждай се за 2,4 от 2001 до 2004г. ръчка. Тих и спокоен мотор с не лоша динамика. И 1,8Т бива, но си е шумен и в един момент повече бучи от колкото върви. Лошото е, че на тези години на дали има такъв (1,8Т) който не е отварян за ремонт, а малко хора могат да правят мотори.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То вече 20 годишните жени са за основен ремонт от употреба , пък какво да кажем за колите :) 20 годишна турбина без ремонт/ смяна няма , 20 годишна машина на под 400000 км едва ли има :) От стара баба млада пичка не можеш да направиш . Гледаш , караш , решаваш на момента . Жена и кола на късмет :) Колкото по-прост мотор и кутия толкова по-добре :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...