Jump to content

Проблем с рейка, хидравлична помпа или нещо друго?


Fursty

Recommended Posts

Здравейте, колеги, знам, че на всеки времето му е ценно, но ще съм много благодарен някой, който разбира, ако прочете този роман и даде мнение, защото стана вече цял месец не мога да си изкарам колата от сервизите... 
Започвам от там, че реших да хвърля една голяма сума за да е напълно изрядна - сменихме ремъци, ролки, съединител, рейката рециклипахме и куп други неща. Малко след това колата ме остави на пътя, рейката течеше адски много, от капачката също хвърчеше масло и за няколко километра оставаше помпата суха. Оказа се, че рейката е била рециклирана и преди да купя колата, но този майстор си замълча. Пратихме му я и я опарви, реално за 3-ти път, което не мисля, че е много добре... След това се появи един тих виеш шум и в последствие започна пак да изпъврля масло от капачката. Взехме част от маслото, защото беше над максимума и го напарвихме между мин и макс и помпата веднага почна да вие при въртене. Сменихме помпата с друга, втора употреба и този виещ шум, докато карам се увеличи двойно, но шума при въртене изчезна. Таман да си кажа, че драмата изчезна пак започна от капачката да излиза масло, като изгася и плюе от дупчицата, а поняокга и в движение. Цедката е добре проверихме я, измихме казанчето, според майстора помпата също е наред. От какво може да е, дали е от рейката и трябва нова?

 

Прикачам и видео от събота, в което се чува този шум, но в последствие стана по-силен и с увеличаване на скоростта се увеличава и той.

https://drive.google.com/file/d/1zwDAc7w-ACk4bXl0kby0JYnqR5_NXQbI/view?usp=sharing

 

Благодаря предварително!

Редактирано от Fursty
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прати рейката при някой знаещ, за реглаж на хидравличния разпределител. Провери си цедката ("гасителя") в казанчето, дали не е излязла от жлебовете си.

Помпа се слага само нова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...