Jump to content

Карта 2020/2021 4G MIB/MIB2 Map Update 2020/2021


@Mu

Recommended Posts

Ако си платиш лиценза на Ауди ще се появи кода :) така практически си контролират ъпдейтите на картите.

 

Други вариант е да си качиш модифициран фърмуеър на колата и да можеш да си слагаш каквито искаш лицензи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 68
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не мисля ... доколкото знам работи по следния начин:

- всеки код е отделна услуга, която може да се активира за определен период от време (да кажем ъпдейт на карти на навигацията до 2025)

- физически тези "кодове" се държат в един файл, който е цифрово подписан - като с електронен подпис от сървъра на Ауди

- когато си платиш за определена услуга, ти се генерира нов файл на сървъра, там се подписва и се праща на колата

 

Фърмуера на ММИ на колата проверява за автентичността на този подпис и съответно чете активираните услуги - кое е пуснато и до кога. Или си плащаш през дилър на Ауди за да ти активират услугите .. или хакерстваш и качваш променен фърмуер, който не проверява електронния подпис / чексума на файла с кодовете.

 

 

Редактирано от BECKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@BECKO еййй, всички го направиха "да вземем едни пари" 😀 Еми каквото е това, ще караме само с waze тогава 😛 Благодаря ти за инфото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Waze е полезен, ама ако искаш да е на дисплея в колата през Car Play - пак плащаш абонамент! 🤐 Няма гювеч при новите коли :)

Между другото, Waze наистина е полезно, но най вече за камери, полиция и т.н., но когато пътуваш в район без мобилен интернет или просто минаваш граница в друга страна и докато смениш оператора с нов и получиш 20 досадни SMS за добре дошъл също нямаш моб. интернет, тогава Waze се обърква и понякога блокира, а скоро ми се случи просто да млъкне и те води в неизвестна, но грешна посока 😵

Навигацията на колата работеше през цялото време безупречно, въпреки че не беше с последните карти и единствено ми липсваха предупрежденията за камери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 29.10.2023 г. at 2:38, ShadowM написа:

Може да нямаш лицез.

Да, май така се оказва. В my.audi.com пише, че лиценза ми за "Audi connect navigation & infotainment" е изтекъл. Повечето неща не ме вълнуват в този пакет, но последния ред е следния: "MapUpdate online"

Та въпросът ми е следния: Ако платя за един месец абонамент, ще ми позволи ли да си ъпдейтна картата с последна версия 2023 г. и те така догодина или след две да повторя това упражнение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@D.Stoykov Тоя пакет се предлага за година минимум по спомен, не можеш да го купиш за месец ....

 

А решението за Offline карти през CarPlay (той се активира еднократно) си е Google Maps - теглиш ли offline карта за държавата / региона през който минаваш и имаш бекъп вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление CarPlay може и еднократно да активираш, но срещу съответна сума, на мен ми предлага месечен, годишен или завинаги на съответна цена.

За навигацията също ми предлага месечен абонамент или годишен, но сега прочетох че ъпдейт на картата прави два пъти в годината само през LTE мрежа, което ми подсказва, че ще иска да имаш платен план за доста трафик, а моят е за 3 GB. Така, че греда! Нямам намерения да плащам допълнителен трафик, защото няма да го използвам за друго. За Google maps си прав, че може да си свалиш офлайн карта на маршрута, ама това ми е досадно и все трябва да се подготвяш. В крайна сметка основните артерии и магистрали нямат толкова сериозна промяна за 1-3 години. Така, че с актуална карта към 2023 год. например спокойно може дас е кара още 2-3 год.

В крайна сметка при последното пътуване срещнах проблем само по границите когато се сменяше оператора, но се преживява. До 10 км. радиус вече си се закачил на следващия и дори да си забил в грешна посока - не е драма, поправимо е ;)

По ми е важно да активирам CarPlay завинаги, че го ползвам и ми е по удобен, както за телефона, така и за музика и карти.

Заснемане.JPG

Редактирано от D.Stoykov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само за информация споделям, че от любопитство платих за един месец пакета навигация и инфотаймънт. Не залагах много надежди за онлайн ъпдейт, тъй като плана за LTE ми е безплатен и е само за 3 ГБ, а картата е х 10. Обаче днес тръгвайки към офиса веднага излезе съобщение на MMI, че има ъпдейт и започна да тегли. За моя изненада това приключи за 10 мин. и за още 5 го инсталира?! Сега пише че съм с версия P1050_EU_2023.10, а до колкото знам последната е P1060 и я пишат вече 2024 год. Странно дали не изтегли само региона в който съм, а не цялата карта, защото е невъзможно да я свали толкова бързо. Ако утре ме засече в друга държава ще изтегли и нея и те така докато обиколя цяла европа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам написаното по горе, за два дни версията стана 1060_EU_2023.11

Явно постоянно ъпдейтва. Това е добре, следващата година ще платя още един месец ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

А ето за последно впечатленията ми от допълнително платения пакет в myaudi.com акаунт  "Audi connect navigation & infotainment package" за около 17 EUR на месец. 

Не мисля, че ще го ползвам за в бъдеще, особено след като си пуснах CarPlay безжично и мога да ползвам навигациите от телефона, но все пак споделям какво има в пакета и моите впечатления за да прецени ако някой смята че ще му е полезен и му се дават 30+ лева на месец:

Пакетът за навигация и инфотейнмънт Audi connect включва следните функции:

- онлайн забележителности - може да са полезни ако сте на екскурзия, но не и при ежедневно шофиране
- онлайн информация за трафика - полезно, но работи по добре ако има зададен маршрут на движение, с wize може да е по актуално
- сигнали за опасност - не разбрах дали изобщо работи в БГ
- информация за времето - работи, но бавно зарежда нещо което има всеки на телефона
- онлайн новини - достатъчни са ми всички останали, не мисля че ме интересуват особено да ги следя на MMI :)
- навигация със сателитна карта ™ - готино е това, но често не го включва при стартиране на навигацията и се налага да влезеш в настройки на картата и отново да го включиш.
- онлайн търсене на дестинации - това също е полезно, намираш си дестинация в телефона и я изпращаш в колата, но същото може и с останалите карти на телефона.
- онлайн въвеждане на реч - не разбрах как работи, но не ми се струва полезно 
- 3D изглед на града с висока детайлност - също добре изглежда
- паркинг на улицата - не е толкова полезно, има го и в останалите
- MapUpdate онлайн - при мен се получи ъпдейт с две версии нагоре, но ме съмнява че ъпдейтна само региона в който съм. Ще е нужно да имате платен и по голям пакет с данни, моят за сега е само 3 ГБ.

Ами това е от мен, дано е полезно на някой преди да реши да експериментира и да активира пакета.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здравейте,

Вкарах си Ауди а4 б9 2017 от САЩ, но нямам карта на България. Дали има опция да я фиксирам сам или е добре да отида при някой колега да ми съдейства срещу съответното заплащане?

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е проста процедурата, трябва да се направи миграция от US към EU на ММИ и след това да се слага карта. Ако не знаеш какво правиш, най добре си плати да го направи правилния човек, за да не оскъпиш излишно всичко ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

В my.audi.com излезе, че има нова версия на картата за Европа, тегля, слагам на флашка 64 ГБ и за 30 мин. се ъпдейтна, като изписа че всичко е ОК, ноооо.... понеже няма платен абонамент "Audi connect navigation & infotainment package" продължава да си показва старата версия, която беше Р1060.11.2023. Платих един месец 30 лв. ми се откъснаха от сърцето на вятъра и веднага се активира ъпдейт, като изтегли само няколко неща от лиценза и за около 10 мин изписа, че картата е ъпгрейдната до версия: V03959822FK_P1140_EU_2024.03

Обикновено ползвам wize заради трафика и камери, но тази в колата е незаменима за дълго пътуване особено извън БГ. Сега ще се покефя един месец на сателитната визия на картата и за 30 лв. толкова :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е толкова зле във Великобритания има едногодишен период на цена от £150. Ако искаш 🙂 месечни абонаменти няма.

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Tipp Може да излезеш от акаунта си и преди да влезеш отново да избереш регион Гърция. Влизаш и пазаруваш каквото ти трябва от услугите, там ги има и само за месец, а и цената е същата, но в евро. След това ако държиш може отново да смениш региона с UK. Тук в БГ няма онлайн услуги и ползваме регион Гърция или Германия, това не пречи да си избрал дилър в България който ти обслужва колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще го мисля другата година когато изтече 3 годишния безплатен абонамент на колата 🙂 Но най-вероятно ще го платя за година защото ползвам предимно стоковата навигация, а не Google maps или други 🙂

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Tipp Да, просто през Гръцкия дилър освен че може за месец, ако платиш за една година също има отстъпка и цената е в евро. Излиза по ниска от паунд. Освен това не знам защо но когато плащам ми пише че струва 16 евро, а ми взема 15, след това получавам фактура за 15. Очевидно има допълнителна отстъпка, че съм редовен ;), която не виждам в сайта когато поръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...