Jump to content

Проблем с климатроника


AudiFan88

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Имам един проблем с климатроника, който не е болка за умиране, но в същото време изключително много ме дразни. Климатроника винаги си ми е включен на автоматичен режим, и когато достигне температура и намали мощността, се чува едно скърцане (прави го само на 3,4 и 5-та степен от индикаторите). Ако увелича степените над 5 или ги намаля под 3, скърцането изчезва. В англйски форуми четох, че може да е свързано с фреона, но мен лично ме съмнява да е от това, тъй като си охлажда абсолютно перфектно. На мен скърцането ми звучи като триене на перка или нещо подобно. Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно или знае от какво може да е, ще съм му благодарен да съдейства с информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не скърца самото моторче на парното щом е на определени степени?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сякаш звука идва от самото управление на климатроника, ако въобще е възможно. Може на мен така да ми се струва. Ето едно видео за да може да добиете представа за какъв паразитен шум става въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно т-датчика за температурата в купето, който е монтиран в блока на климатроника има вентилаторче за обдухване и от него идва този звук. Предполагам, че се чува най-силно от малката решетка на управлението на климатроника?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От там някъде идва звука, не съм сигурен на 100%. Именно затова реших да пусна тема във форума, може пък да има някой, който се е сблъсквал с подобен проблем и знае как да го реши. Както писах и по-горе - не е болка за умиране, но... дразни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...