Jump to content

Ауди А6 4f 3,0 тди загуба на антифриз


gangsh1t

Recommended Posts

Здравейте, колеги. 

От скоро време моето А6 почна да губи доста антифриз. Историята започна с това, че се беше счупило пластмасовото коляно под турбото. Смених е го, но продължи да губи антифриз. Видях, че от един маркуч между двете глави тече. Последва оправянето му и смяната на уплъненията на маслени охладител. 

Обаче загубата на антифриз продължи, като за около 30-40км от пълно казанче, вътре изпищява за антифриз. Сменихме охладителя на EGR, но загубата продължава. Маркучите са меки не ги надува и замервахме дали има газове в охладителната течност-теста показва, че няма. От една седмица колата докато е студена няма грам пушене, като за грее на празен ход по светофарите, почва да пуши доста, при тръгване пушека изчезва. Колата парното не е нещо уау, но духа топло.Преглеждана за течове, не се вижда нищо. 

Ще съм благодарен на всяко мнение и насока къде да се търси проблема. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз клоня към главите, но количеството вода, което изчезва е много и би трябвало да пуши яко постоянно. Защо не надува маркучи те и не показва газове в антифриз. Антифриз и маслото са чисти. 🤔

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сваляй главите, не се чуди, много зависи къде е пробила гарнитурата, затова симптомите може да са различни. Но щом нямаш течове от никъде значи водата се изпарява през цилиндрите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Остави колата да изстине хубаво и надуйте охладителната система до работно налягане. Тези коли може да текат от сума места. Може радиатор-а да е пукнат някъде и да пуска само при добре загрял мотор.

Редактирано от ma3xa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...