Jump to content

"Трептяща" светлина на таблото


isiahrashad

Recommended Posts

Здравейте,

 

от вчера забелязвам, че светлината в секцията с инструментите за измерване температурата на мотора "треперят" за няколко секунди, като се случи и да спре за няколко секунди. Доколкото виждам, едно от решенията е да се смени цялото табло, което все още не ми се иска да го правя. Явно е сравнително често срещан проблем, защото срещнах доста теми в интернет за хора с подобен проблем. Виждам, че има фирми в чужбина които "поправят" проблема с доживотна гаранция, но има ли някой в България където се занимава с това?

 

Някой сблъсквал ли се е с този проблем и ако да, какво решение е намерил? Всъщност, решението съм почти убеден, че е това, но си мисля, че ще оплескам нещо докато го правя:

 

https://www.youtube.com/watch?v=6Khqwz1qjDw

 

Лек ден.

 

IMG_20210604_150733.jpg

IMG_20210604_150849.jpg

Редактирано от isiahrashad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За подобно нещо не си струва да го сменяш целия. Като гледам smd светодиодите с нищо не се различават от тези на по старите, но презапояването им е тънка работа защото освен че са запоени понякога са и лепнати за платката с лепило. Ако си от търпеливите може и да се справиш сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля да пробвам да го оправя през седмицата, само да намеря правилните светодиоди. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е отстранен, общо взето - ако някой има проблем като моя - просто следвайте внимателно и без да бързате стъпките в клипа който постнах в първия пост.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, цял следобед. Просто ме беше страх да не прецакам нещо. Не съм най-добрия при работа с такава финни части, но щом аз се справих, ще се справиш и ти. Просто не бързай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Темата е стара,но да добавя нещо което ще е от полза на някой с този проблем.Диодите се сменят сравнително лесно,основния проблем е тяхното намиране,в БГ никакъв шанс ,аз ги поръчах от Али -Експрес и за месец пристигнаха, може би сбърках че не пробвах да презапоя само мигащите,защото при мерене с мулицет не показваха да са изгорели,но така и така разглобявам и смених всичките-20бр  .Весели празници !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...