Jump to content

Стоповете светят при заключена кола


miroslav.it

Recommended Posts

Здравейте, имам проблем със стоп светлините. Светят от време на време при заключен автомобил, но само двата без третият стоп. След като отключа колата- изгасват. Проверих кабелите при багажника също и окабеляването до задните седалки.  Проверих и стоп машинката при педала на спирачката въпреки че ако беше от нея трябваше да светят и трите стопа. Може ли проблемът да е от някакъв модул който управлява алармата или спирачките на автомобила? Как мислите откъде е проблемът? Също ако има някой,който да сподели ел. схема на стоп светлините ще съм благодарен. 

FB_IMG_1623654539185.jpg

Редактирано от miroslav.it
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стоп машинката ти е "заминала" най-вероятно. И при мен ей така започнаха да светят преди време. Взех една нова стоп машинка, сложих я и за сега няма ядове вече 3-та година

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че може ли от стоп машинката да светят само страничните стопове без трети стоп. Аз вчера я свалих и разглобих. С 4 пина е и ми се видя наред. Само ако са се износили пластмасовите крачета на контакторите и немогат да изключат добре ще е проблем. Но това с третия стоп ме озадачи, а и защо изгасват като я отключа от копчето на ключа? Ето я машинката:

20210613_130048.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Габарит са трите  на горния ред а първата е и за стоп. Само че крушката  е само с една светлина, но предполагам че в зависимост от подаденото напрежение свети различно за габарит и стоп. Поправете ме ако не е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен проблем. Ако не се лъжа, през стоп машинката върви плюс до J519 (Central Electric) и ако се натисне спирачката втори плюс отива към J519 и така модула знае кога да пуска плюсове към крушките и към третия стоп. Пробвай при разкачена букса на стоп машинката да я заключиш и да видиш дали ще светят стоповете постоянно. 

Редактирано от ivailo_slavov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Тази сутрин светеше и третия стоп. Това след вчерашното сваляне и разглобяване на стоп машинката при педала. Отключих колата, но с ключа а не чрез алармата (ако е с алармата - изгасват). Останаха да светят, и при натискане и пускане на педала на спирачката- изгаснаха. Мисля, че вече е ясно къде е проблема, само незнам защо светеха преди само страничните без трети стоп. Явно вземат + от различни места.

 

Дайте съвет за ел.схема за тия стопове. Къде мога да потърся?

Редактирано от miroslav.it
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...