Jump to content

Проблем със ръчна скоростна кутия B7 1.8T BFB


carfan

Recommended Posts

Здравейте колеги,имам проблем със превключването на втора скорост.Много трудно влиза и адски много хърка.Питах майстори и казаха че най-вероятно е синхронизатор.

Въпроса е дали да се ремонтира или да се сменя направо кутията с друга (в незнайно състояние)?Кода на кутията е HFD. И от друг модел пасва ли кутия освен от 1.8Т

Редактирано от carfan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слабички са тези кутии. Не са като тези от поколението на Б5. Винаги първо се появява проблема с включването на втора скорост. Много има писано по темата.

Втора употреба е вариант ако има гаранция. У нас всички са "майстори" по ДВГ. Но за ремонт на ръчна кутия всички се дърпат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чак пък слабички, че и различни, `ми същите са си, е имам две разФърляни в момента, от В5 и В6, 5 скоростни и куатро, почти на 98%  са си идентични.

Проблем по-често представлява лостовата система и там едни тампончета/ябълки, или скоростният лост с механиката му,  рядко е синхронизатор/и, а те се сменят лесно.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съгласен, че са 98% идентични. Като сравнявам 01Е и  02x. Втората превключва много по меко но синхронизаторите бързо си отиват.  Но това в случая е без значение.

А механиката на скоростния лост рядко е проблем. Единственият ремонтен комплект е този https://www.autopower.bg/ремонтен-комплект-скоростен-лост-topran-111344-is27520152.html   Но той няма да реши проблема само с една скорост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този ремонтен комплект ми реши проблема с търсенето на задната предавка всеки път и играещ лост. И от време на време влизаше трета вместо първа, НО никога не е хъркала при превключване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, МММ1 написа:

...Втора употреба е вариант ако има гаранция. ...

То и да ти дадат гаранция, ако си платиш в сервиза две ,три качвания и сваляния на кутията ,ако е по- зле от твоята,и сметките пак не излизат.Варианта с "втората ръка" кутии е приемлив само,ако може да я пробваш преди да я вземеш,че иначе си е лотария.Според мен най-добре е да се направи ремонт на твоята проблемна кутия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маслото го сменихме,една идея е по добре,но от трета на втора няма включване.Вариянта втора ръка и аз го мисля да е от кола в движение за да се пробва.Пък свалената ще я дам на ремонт да ми е в готовност все пак.Наистина има много теми с проблемна втора скорост и в нашия и в чуждите форуми на ауди.Пуснах темата с идея да не е нещо друго освен кутия но проблема е само с една предавка.Даже и при леко движение си влиза на първа без проблеми и без проблем са останалите предавки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...