Jump to content

Маркуч в гърловината за пълнене на гориво


К.Rusev

Recommended Posts

Здравейте,колеги днес на магистралата имаше един спрял моторист(буташе мотора).Спрях да погледна какво става и каза че няма бензин викам му дай да източим и източихме 5 литра бензин от резервоара и при ваденето маркуча не излезе и при по-силно напъване се скъса,но не излезе целия а малко остана вътре проблем ли е да я карам така вече минах 400км няма проблеми засега,също така се зарежда нормално не щрака пистолета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@К.Rusev, карай и пей, проблем нямаш.  В гърловината има една клапичка, при дърпането се е заклинила и така сте го скъсали маркучето.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така. Разбира се, омазването на горивопроводите е най-малкият проблем.

Далеч по-неприятно е, че микрочастици от разграждането на маркуча ще се смесят с горивото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм виждал такава ситуация. Гумата се разгражда и се получава нещо подобна на мазут. Съответно запушва филтъра на бензиновата помпа. Колко време отнема това не мога да кажа. Но чистенето на резервоара ясно го помня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря,колеги все пак питах майстора как се разглобява вариант май е само сваляне на задния мост за да се извади гърловината😡 няма бъркане свалихме кошницата не е в резервоара и капака на помпата махнахме.Като се прибера ще видя моя мойстор какво ще каже за труд вие сещате ли се за начин без сваляне на моста?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

оофффф, тоя гингив пак цвъка деева.....

Русев, ти май си куатро, да знаеш, че в тоя резервоар бъркане няма, каквото е влязло, там ще си и остане. Ако, повтарям, АКО по НЯКАКВА безкрайна СЛУЧАЙНОСТ, маркучът е от тип материал, разградим от бензин, то единственото, което ще стане НЯКОЙ ден е, да полепне по смукалото/цедката на помпата. Оттам после имаш горивен филтър, АКО нещо мине през помпата, ще спре в него. Карай си колата и без паника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако толкова се притесняваш от разтваряне в бензина, капни стотина грама в малко стъклено ботилче и пусни 1см. от маркуча. След няколко дни всичко ще е ясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...