Jump to content

Q5 2.0T, 2011 - Зацапване на корите под колата (на нивото под предната пътническа седалка)


Inch

Recommended Posts

Здравейте! Имам може би смешен въпрос и като всеки недостъчно компетентен, но искащ колата да върви без проблем човек се обръщам за помощ към вас! 

 

Карам Q5 2.0Т 2011. Преди няколко дни от любопитство  реших да огледам колата отдолу на канала, който имаме в служебния гараж. И видях едно зацапване по корите под колата, след двигателния отсек, малко след изхода на тръбата на ауспуха от двигателното, на нивото под предната пътническа седалка. Зацапването е по-скоро кално, отколкото мазно, но на места има и леко омазняване, като от стара грес или нещо подобно. 

 

Няма вид на теч, не мирише, но изглежда странно и искам да си изясня, ако може, какво е причината за образуването на този налеп. Чудех се дали не е свързано с конденза на климатика, който в движение да пръска натам и така да се трупа мръсотия. Нямаше да се вживявам прекалено, ако ровейки в нета не бях попаднал на един клип, в който човъркат под същия модел по друг повод и се вижда същото нещо, което има при мен.

 

На клипа от този линк след третата минута (на 3.17 мин) се вижда вдясно на екрана - вдясно от тръбата на ауспуха по пластмасовите кори. https://youtu.be/yFS35nlZ0Gc 

 

Ако някой е обръщал внимание на нещо подобно, ще съм благодарен да сподели! Поздрави!

 

Screenshot_20210623-122557_YouTube.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравей Колега,

 

и при мен забелязах такъв феномен. Но при махане на корите и оглед не се видя омасляване от никъде. Може да е от климатика или от водата която се стича от предното стъкло. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...