Jump to content

рейка?


sportbackSline

Recommended Posts

Здравейте колеги. Засега нямам проблем с рейката в смисъл волана нито се втвърдява нито ми светват лампи и т.н. казуса е следния.

Когато въртя волна на място се чува нещо като все едно гума се трие в асфалт, но е доста слабо ако пусна музика дори няма да се чуе, според вас дали рейката е тръгнала или може би нещо по окачването? колата е ауди а3 8п 2007 2.0тди бмм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@NIKO просто оприличавам звука който се чува.. иначе и на зелени площи тествах пак се чува същото все едно сухо триене се получава при самото въртене чувам го дори в движение..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имаш няколко ябълковидни болтове по окачването, имаш тампони по  шарнирите, все някой от споменатите ще е износен и/или изсъхнал и си плаче.

На канал, гледайте отдолу, друг да връти воланя, то ще си покаже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обърни внимание и на тампони макферсон те също се въртят пре завой

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моли се да не се е разтропала рейката.Към всички...погледнете си маншоните на рейката да няма скъсани,че влезе ли вода започва да работи вътре и всичко е тотал ръжда.Дори не подлежи на рециклиране.Аз брах тея ядове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

@audibluesky де да бях зачел този форум по-рано, щях да си спестя някои главоболия. След градушката и проловните дъждове онзи ден рейката ми приключи курса. Директно си светна червената лампа и вдърви волата. Рециклирах и вчера взех колата от сервиз, но не съм очарован 😥 Воланът ми е доста по-твърд от преди, четох из форума, че има настройки и вероятно може да се коригира това, но нещото, което повече ме смущава е, че има едно леко виене при навиването на волана на дясно, точно както колегата @sportbackSline го описва. Преди това нямах абсолютно никакъв шум или други симптоми при въртене на волана. 

Някакви идеи/насоки?

И малко в страни от темата, но - Има ли някаква тема, която да описва често срещани проблеми при този автомобил, които да избегна с профилактика, а не да ми се чупи колата през няколко месеца и всеки път да са някви суми или списъка е твърде дълъг 😄?

 

Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...