Jump to content

Проблем с цилиндрова глава 2.0TDI 140к.с. BPW (8 клапана)

angata

Recommended Posts

Здравейте, колата е А4 B7 2.0TDI 140к.с. BPW (8 клапана). След като колата започна да вкарва нафта в маслото се установи проблем с цилиндровата глава. Казаха ми, че фаските били станали с много големи ръбове (прикачвам снимки направени от майстора) и от там нафтата отива при маслото. Препоръча ми сервизи за цилиндрови глави в с.Енина, Кзанлък и Сливен (не му запомних името). Ествествено потърсих мнение от още няколко майстори и отговорите им силно ме озадачиха! Единият ми препоръча нова глава и да не се занимавам с глупости. Ремонта би струвал около 700-800лв. и по-добре да си взема нова някаква испансака за около 900лв. карала към 50 000км.. Втория ми каза, че трябва да се шлайфа, трети, че се нябивали някакви втулки... Като най-смислен отговор получих, че първо трябва да видя главата с каква буква е (A, B или C) и ако е А да си потърся втора употреба B или C за 300-400лв. оборудвана с валове и да се шлайфа. За съжаление не можах да видя никъде къде е обозначено A, B или C, видях само парт номера на главата 038 103 373 P. Аз съм от Пловдив и ще съм благодарен на компетентни съвети как да процедирам и препоръки за сервиз, където евентуално да се изпрати главата за ремонт. Благодаря предварително!

IMG_20210629_201137.jpg

IMG-403e96ca71834c18a76e6ce7306cf28d-V.jpg

IMG-edc2c90af3c0dbf358e7fce8f543d9ec-V.jpg

Ако мислиш да си караш колата по-дълго време си купи нова глава.Да има и вариант да се направят втулки в леглата на дюзите,но това е много прецизна работа.Трябва да ги изработи и набие човек,който му е ясно какво прави.Ето едно видео,за да придобиеш представа за какво става на въпрос:

https://www.youtube.com/watch?v=_T_bjwlc4fA

Edited by veselin velchev