Jump to content

Годишен технически преглед по новите правила за категории

Recommended Posts

Здравейте колеги , днес тръгнах да минавам технически преглед на колата на жена ми / пежо 207 1.4 бензин/ и останах неприятно изненадан като ми казаха че колата неможе да мине преглед заради влезлите в сила нови изисквания , май като гледам поне 50-60% от автопарка в БГ няма да покрият тези изисквания . Проблемът е че свалиха стикера от стъклото на парчета , а все още е валиден до 06.07. Някой , някакви идеи за това къде евентуално може да се мине преглед за гр.Варна ? 

Edited by VBI
Промяна в заглавието

При валиден предрешен преглед да ти свалят стикера.... Ти защо седя и ги остави да го свалят ?!??

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

Подготвяха уж документите и тъкмо да плащам и другия дето беше на компа вика немога да ти дам преглед и стикера беше вече на топка смачкан , казаха да ида утре сутринта , ще видим кво ще стане , ама питам ако някой сее сблъсквал с това вече да сподели инфо :) 

щом  пежо 207 1.4 бензин не може да мине, не знам за яките печки с изтърбушени дпф и кат или прави тръби как ще минават...

При прегледа техника издава протокол в който отбелязва какво отговаря и какво не, който протокол се подписва и от водача. Каква е причината за отлагане, или не преминаване на техническия преглед не е ясна.

Е ся кАжи и че си им платил!?

Отивай утре сутрин.Викат те утре защото е събота.Капиш?

1 hour ago, DaGa said:

При валиден предрешен преглед да ти свалят стикера.... Ти защо седя и ги остави да го свалят ?!??

Дори да имаш валиден преглед за още две години в момента в който стъпиш на канала и са ти пуснати документите в системата стария преглед вече е невалиден. При отказа трябва да има протокол посочващ неизправностите и, тук не съм сигурен, срок от 3 или 7 дни да се направи втори опит ... преди спиране от движение. 

И, най-важното, кои са тия "нови изисквания", които не покриваш?

14 дни следва да е срока за отстраняване на проблема и повторно явяване на преглед. Закона с новите изисквания е писан от хора с нулеви познания по темата, което не е нещо ново. Затова и ще има такива случаи.

Ходих късно следобед и понеже колата евро 4 стандарт трябвала да бъде около 300 нещо си а моатя показва 400 , много мрънкаха и спорихме със собственика и се поскарахме даже малко , правиха някакви "магии" и ме пуснаха със стария модел стикери . От новия модел не ми сложиха , ама вече системата им била ъпдейтвана на новите правила :( . Едното момче беше много разбрано и ми обясни , че ако съм бил минал до края на миналия месец никой не бил гледал тия щуротии , а и все още не било ясно какво точно ще бъде . Спорихме че всички без катализатори и с напомпани двигатели и коли на по 15-20 години няма да могат да минат . Щели да свалят евро стандарта на база на емисиите на които отговаря / така намекна/ и като / ако въведат тая система за забрана за паркиране в центъра тогава ще става страшно с глобите . Щурава работа , ама много колеги ще пострадат , на кой му гепили катализатора , друг пък го изтръмбушили че се разпада , така ще ни го нахакат на всички , а стимул за покупка на нова кола както в много страни в Еврона - няма :( 

добре, нали е бензин, ако е евро 4 и не го покрива, то да ти бяха дали 2 категория или първа и да си ходиш, а те въобще са ти казали, че не може да мине?!

Да бензин е . Проблема е че и те незнаят , каза ми системата отказва да ми даде преглед . Питам добре какво правим сега , и вдигат рамене :( нали всички такива пукнтове са лицензирани и би трябвало да имат инфо как се процедира , какви са опциите и т.н. 

Лошото е че без значение дизел,бензин , газ , метан и т.н. ще имаме проблеми със неразбориите и недообмислените глупости . Казаха ми че за камиони и автобуси това не важало :( което няма никаква логика , те взе едно не са с ДВГ :( 

Върха на глупостта е, че едновременно категориите са разделени на година на производство на автомобила, която им е спусната по факс от Вселената и не отговаря на нищо, и заедно с тая тъпанарщина, трябва и определена норма да покрие автомобила, изобщо за да мине преглед, вместо да вкарат автомобила в група 1 и да не се допуска до централните части на големите градове. Тук вече не става въпрос за ограничаване на старите автомобили да навлизат в централните части, а някакво насилствено бракуване на голямата част от автопарка, по-стар от 2009г.

Има ли някъде инфо например за Евро 4 2006г производство, бензин 2л , каква норма трябва да покрие, или директно хората се поставят пред свършен факт? Данните на автопроизводителите важат ли?

В този случай няма ли да е най-изгодно човек да притежава 30 годишен автомобил? Хем по документи не отговаря на никаква категория, хем и според апаратурата няма да отговаря, т.е. всичко е точно?  

• Thanks 1

Сега в началото гаранция ще има изцепки при тези ГТП.

Моя преглед изтича на 16.07. Другата седмица ще закарам помпа-дюзата(спрян ЕГР), да видим ще ме порежат ли.

Ще пиша при мен как е минало.

Edited by paci_4444

Съвет от мен недейте да чакате до края , както писах по-горе внимавай да не ви махнат стикера че тогава почва драмата . На мен ми сложиха от старите стикери , новите се заплащат допълнително от прегледа. Дано има изменения ама като гледам ще се решава от новото правителство , ако успеят да сформират такова , че с тези избори какви батаци правят и само харчат парите на данакоплатеца :( 

Това не влиза ли в сила от 12? Новите стикери ли какво беше?

Не знам за ГТП,но нови стикери има за ГО.... Едни такива сребристи , пък талона цветен като за някой луд .... Цената за стикер и талон е вдигната , печатницата си е същата.....

Това защо никой не го коментира ?!

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

1 hour ago, DaGa said:

...,но нови стикери има за ГО.... Едни такива сребристи , пък талона цветен като за някой луд .... Цената за стикер и талон е вдигната , печатницата си е същата.....

Въпросът е не защо са по-цветни и по-скъпи,а защо изобщо има стикери??????

Предвиждам голяма драма в следващите 2 месеца. 80% от колите няма да минат прегледа. Ще има протести.

Който има "връзки" или знае как се минава по 2рия начин да казва бързо 😂😂

Без катализатори съм... Мамка му, трябваше да мина прегледа миналия месец и се разсеях и забравих ....

Добре, че пазя тука едни катализатори, ауспухаджията ще се "радва" да ме види пак 😂😂

Днес чух, че бензин без катализатори не минава теста.

Някой да има изпреварващо инфо?

Вчера минах да премерят емисиите контролно в близкия пункт срещу малка почерпка (трябва да минавам август края). Мерят и на газ и на бензин. При мен всичко беше в нормите.

На 2.07.2021 г. at 16:46, PRR написа:

Дори да имаш валиден преглед за още две години в момента в който стъпиш на канала и са ти пуснати документите в системата стария преглед вече е невалиден. При отказа трябва да има протокол посочващ неизправностите и, тук не съм сигурен, срок от 3 или 7 дни да се направи втори опит ... преди спиране от движение. 

И, най-важното, кои са тия "нови изисквания", които не покриваш?

14 дни е срока в който трябва да отстраниш проблема и да се върнеш на същият пункт, за да довършиш прегледа.

На 3.07.2021 г. at 19:43, zhelyazA6 написа:

....

Който има "връзки" или знае как се минава по 2рия начин да казва бързо...

Не е нужно да имаш връзки... има си пунктове при които се минава без проблем. За София знам, но не вярвам и във Варна да няма такива. 

On 7/2/2021 at 2:00 PM, vle4ugoto said:

пежо 207 1.4 бензин

това Пежо има ли катализатор и манипулации по изпускателната система? Ако всичко си е там и не успява да мине - тогава пожелавам успях на огромна част от автопарка :)