Jump to content

Смяна на акумулатор - съвети и мнения


Dakata91

Recommended Posts

Здравейте, колеги,

на 30ти юни при опит да запаля колата, установих, че явно акумулатора е паднал - вътре мигаше като коледна елха. Подадох ток от друга кола, запалих я и си я карах спокойно до вчера, вчера отново същия филм - бутам ключа и всичко мига вътре. 
Единствено шофьорската врата се заключва, пасажерската е отключена, задните също, а багажника - заключен, явно понеже е електрически и не мога да го отворя.

Знам, че има вариант да пусна седалките и да отворя багажника по този начин, но колата стои в гараж и няма вариант да отворя реално багажника. Мисля да й подам отново ток и да проверя сегашния акумулатор какъв е и да търся същия или с подобен Ah.

Чета из форума, че при смяна на акумулатор се изисквало кодиране чрез VCDS, въпросът ми е задължително ли е това да се прави, ако взема същия акумулатор като марка и показатели, или ако взема сходен - различна марка, но същ Ah, както сегашния?

Къде трябва да вляза във VCDS, за да запиша, че колата е с нов акумулатор и реално какво изобщо друго трябва да записвам вътре?

 

Нямам менюто, което показва акумулатора на колко % е, ако има значение - активира ли се, така ли си идва автомобилът 🤷🏻‍♂️
 

A6, 233hp

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвай търсачката - въпроса с акумулатора и какво трябва да се кодира с VCDS вече е разискван многократно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • VBI locked this topic
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...