Jump to content

Engine Pre-Oiler System end Oil Cooler Service.


Martin88

Recommended Posts

Относно Кулера! 
Проблема се изразява по рано в топлите страни под 150000км, при умерен климат на 200000 до 240000км. Ако всичко е на ниво в охладителната система! При мен прокапа извора на 233000 реални, става дума за D2 А8 Long
Взех я на 91000км Швейцария!
Кита от О-пръстени и месингов преход е закупен от години и само чакам да се спука инжинерната мисъл от пластмаса и да го обслужа кулера.Така и стана преди 3 месеца дойде денят на независимостта и с кеф приятно си го разглобих. 
Но имам и добавка, десерт който съчетах с тази работа. Предпочетох 12V помпа пред Accusump под налягане, защото ще превъртя повече масло през двигателя. И на практика колкото искам.
Предимства на системата са омасляване на двигателя преди студен старт, особено задължителна е за този V8 40v мотор според мен заради хидравличните оптегачи, стартира по тихо няма никакви дребни звуци, особено след 24ч или 48ч, така се наваксва налягането в тях, омаслявате плъзгачите им (банани) особено ако са нови като мойте. Друга важна част са повдигачите! Като сменяте маслото и най вече филтъра тук го монтирате и пускаме помпата пълни си филтъра и се качва към валовете без да палите на сухо или да въртите на стартер! На кратко износването на двигателя става на студен старт. Системата елиминира проблема.
Не съм виждал друг проект като моя в мрежата за А8 D2! Може и да има но няма споделено инфо в мрежата. Плюса при кулера е че си има подходяща пробка на подходящото място. 
Маркучите са хидравлични Италянски издържат на предостатъчно барове и температура. Възвратния клапан е метален и отвътре! Размер 3/4 резба! Резбата на картера и кулера е М24х1,5, Нипела е М24х1,5 с редукция М22х1,5 към маркуча. Вътрешен отвор ф13мм на маркучите! Помпата е 155W  12V 3,5 бара 55 децибела Полска метална ! С шумоизолация от мен за намаляване акустиката. Като пример мога да ви дам по големите бойни танкове разполагат с такава маслена система. Следващ проект оръдие под капака с топлинно насочване кой не дава мигач! 

IMG_20210806_180848.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...