Jump to content

Замяна банани обтегач 2.7битурбо


eagle_xtz

Recommended Posts

Здравейте ,при отваряне на капак клапани за замяна на гарнитура ,намерих парче от долния банан на обтегача ,видях че се продават само банани.Въпроса ми е възможно ли е да бъде сменен на място става въпрос за дясната глава с веригата към купето?

Редактирано от eagle_xtz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро не, но въпроса е че всичките банани са за смяна, вече са прекалено стари и изпържени. С новите ще се подобрят малко и градусите най-вероятно, но по-важното е че има някаква сигурност вече, след като чупенето е започнало какво следва логично? Ще се наложи сваляне на ангренажа, но и това така или иначе е наложително, защото на 99,9% течовете ще продължат под формата на такива от гарнитурата под обтегачите. С две думи предницата долу, нови 4 банана, нови гарнитури и полумесеци и колата спира да тече. Без пълно разглобяване шанса да не я направят грамотно и пак да тече е доста голям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нужно сваляне на ангренажа. Сваля се само вала на всмукателните клапани после ще ти трябва инструмент за свиване на обтегача мисля  ,че номера му беше T3366  .Трябва после да внимаваш за синхрона на валовете ,да ги зацепиш правилно спрямо изпускателните(за които е зацепен пък ангренажа). За да не объркаш преди да ги разкачиш бележи зъбите им сптямо веригата. На какви километри е двигателя ,че ми стана интересно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...