Jump to content

Въпрос за алтернатор и акумулатор


Pashev94

Recommended Posts

Здравейте,колеги умря ми акумулатора изведнъж беше на 5 години.Днес взех нов Варта Сивата 85ah не е Агм същия като стария.След смяната замериха майсторите с мултиметър и показва 13.8 волта без консуматори.Като цъкна фарове и климатик пада на 13.3-4 волта,и казаха че динамото е за ремонт и че стария акумулатор и новия са го развалили защото давали колата за 63 ампер часа акумулатор и постоянно се товарило да зарежда а 5 години нямаше проблем.Дали наистина по-големия акумулатор е причината да е умряло динамото?И за 1.8т максимум му дават такова малко акумулаторче а има място за 100 амперчаса дори.Утре ще го свалят за ремонт,но ако е така това за по-големия акумулатор ще го сменя с 63-ка.Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно можеш да сложиш даже и 105 Ah акумулатор, аз съм с такъв. Не е акумулатора причина, а точно обратното. Алтернатора скъсява живота на акумулатора ако не може да го зарежда до край. Трябва обаче да се измери напрежението на самия алтернатор за да си сигурен че е за ремонт. Ако е около 14,7 волта веднага след като запалиш значи е здрав.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се твърде оптимистично в гнездо, предвидено за акумулатор с капацитет 63 Ah, да се побере такъв с повече от 100 Ah. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, наистина.

Явно тези от Ауди нямат никакъв афинитет към оптимизиране на пространството в моторния отсек...😀

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги сменяха му четки регулатор и някакви лагерчета сега като я запаля студена зарежда 14.4-5 като я покарам пада на 13.8 а след определено време пак пада на 13.4-5 от какво друго може да е проблема?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...