PetarZhekov Posted August 25, 2021 Report Share Posted August 25, 2021 (edited) Здравейте, група ! Имам следният проблем - на произволен етап , при шофиране, ми светва лампата за ниско налягане на маслото . Маслото е ок , сменено е преди има няма 800км . Странното е решаването на проблема , оправям я по-следният начин : 1.гася автомобила и вадя ключа 2.вдигам капака 3.бутам кабелите към дюзите ( сменени преди 13000км) 4.бутам един маркуч ( омазнен не знам за какво е и какъв е ) 5.вадя щеката 3 пъти След тази "магия" лампата изгасва , след 2-3 дена( понякога повече , понякога по-малко) светва пак и повтарям всичко. Прикрепям линк с клипче , за да ви покажа нагледно. Колата прави този проблем от 1 година и повече (20000км). колата е : audi a3 8l 1.9 tdi 101 коня година : 2001г код на мотора : atd линк към клипа : ще съм благодарен да изразите своето мнение Edited August 25, 2021 by PetarZhekov Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselin velchev Posted August 25, 2021 Report Share Posted August 25, 2021 Смени си датчика на картера за нивото на маслото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetarZhekov Posted August 25, 2021 Author Report Share Posted August 25, 2021 според човека който ми смени обслужи колата (семеен приятел ) е , че кабелите в масления блок дават на късо.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTX3071R Posted August 26, 2021 Report Share Posted August 26, 2021 Индикацията, която ти вади на дисплея е за ниско ниво на маслото и няма нищо общо с налягането на маслото. Интересно ще е, ако датчика пищи за ниско налягане на незапален двигател Колегата правилно те е посъветвал да си смениш датчика на картера, най-вероятно проблема е в него или окабеляването към него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetarZhekov Posted August 27, 2021 Author Report Share Posted August 27, 2021 (edited) На 26.08.2021 г. at 9:37, GTX3071R написа: благодаря и се извинявам за грешката в заглавието. Edited August 28, 2021 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts