Jump to content

Хвърля масло от масления филтър


railfan

Recommended Posts

Здравейте,

Вчера по някаква причина колицата изхвърли почти 1 л масло от масления филтър(докато се усетя че под мен върви маслена диря). Случката се случи за около 10-15 км в града(от предполагаемото начало), а преди това нямаше никакви проблеми. Лампа не беше светнала(явно не е достигнало минимума за нея), късмет че паркирах и ми направи впечатление, че отдолу капе стабилно. Когато проверих филтъра се беше развил сам по някаква причина, а от последната смяна на масло бяха минали 6500 км. На снимката се вижда как е пръскало и окъпало отсега от мотора. На какво може да се дължи това? Високо налягане? След като го притегнах към блока и долях масло го белязах за да следя дали пак ще се саморазвие. Ходих при майстор, неговото мнение е, че е възможно да прави повече налягане помпата на студен старт и оттам да охлаби филтъра, но на този етап каза да следя маслото и филтъра до смяната след 3500 км. Малко ме притеснява на дълъг път магистрала дали когато вдигна над 2500 оборота продължително и създаде повече налягане да не избие пак. Моля за мнения, колата е с АФН мотор, 96г. 

F9C6E302-321E-46AC-BDE3-27D16B787917.jpeg

Редактирано от railfan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът се изясни: маслената помпа прави високо налягане на студен мотор, тая сутрин като се набирах на 2ра при 2000 оборота ми одърви повдигачите и загубих 1-2 цилиндъра за кратко, след което светна и лампата за маслото. Почти 100% се касае за маслена помпа, която се спомина, защото на следващото палене изобщо повече не качва масло нагоре. От нея вероятно и филтъра се е разхлабил. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нико, аз го отдавам на високо налягане, некачествен филтър и съчетано с вибрации.

Друга причина да се охлаби след толкова км не виждам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пик на налягане (ако регулатора е блокирал), може само да изплюе уплътнението, и то само ако филтъра е оставен хлабаво затегнат (което по принцип се прави НА РЪКА). Няма как да се развие филтър от налягане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...