Jump to content

Масла и филтри за Ауди А4 б6 Авант 2003 г.


Recommended Posts

Момчета, кажете за старичкото ауди какво масло да сложа - 2003 г., 2.5 ТДИ 163 к.с. V6. Имам книжка на италиански :D пише да спазя само това 505.00 и 505.01, четох в гугъл какви ли не щуротии, но мисля, че тук ще има компетентни по темата. Днес го смених 5W40 Mobil Super 3000, 505.00. Пича, който го продаде вика 15 хил км. да карам, маслен филтър Филтрон - полски. И горивния през смяна на маслото ли да го сменям? Сега е някакъв JCpremium, вероятно с Филтрон ще го сменя или бъркам с тези филтри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смяната на маслото е добре да се извършва според начина на експлоатация и шофиране на автомобила. При къси разстояния и ниска скорост
м/у 7000км.- 8000км.. При дълги разстояния, на не повече от 10 000км. Като смяната се извършва всяка година или на определените километри, което настъпи първо. Маслата ( повечето) не са синтетика а са HC. Хидро крекингова основа и добавки. От филтрите може да заложите на MANN или MAHLE. При смяната на маслото се сменя, както масления филтър , така и горивния, въздушния и поленовия ( на купето).

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@JorJ85 15 000 км пробег единствено и само ако над 90% от пробега е извънградски, при нормално натоварване и без честа смяна на оборотите и режимите. В противен случай, както ти е казано 7-10 хил. километра.

Ако те интересува по-евтино и сравнително добро масло от твоя Мобил това е PETRONAS SYNTIUM 3000 E 5W40. Търси човек с отстъпки в Елит Кар защото там поне засега е истински.

Относно маслен и горивен филтър - MANN, KNECHT (MAHLE)  или HENGST. Филтрите Мале и Кнехт са две търговски марки на една и съща фирма. Зависи от дистрибутора. Напримир ТЕХ КО работи с марката MAHLE, а Ауто+ с марката KNECHT. Още няколко фирми внасят въпросните марки.

Горивният филтър се сменява на 30 хил. километра, освен ако не сипваш често съмнителна нафта.

Марката Филтрон е собственост на MANN, но не е същото качество. Въздушните и купейните им вършат работа, добра изработка и то само в Полша. И другите им са нелоши, но не са на нивото на посочените отгоре 3 марки.

За момента този на купето го намирам на най-атрактивна цена на Шампион.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...