Jump to content

Обучение на ключ след смяна батерия


Daniel G

Recommended Posts

Здравейте! Карам Audi A4 B9. Преди няколко дни ми излезе съобщение, че трябва да сменя батерията на дистанционното и така и направих. Вчера бях в The Mall и ключарят там я смени. След това ключът спря да работи и както виждам в коментарите тук, това явно е нормално. Ключарят се опита да обучи ключа и уж успя, но се оказа че е само временно. След 5 мин каране излезе съобщение, че ключът не е в колата.

 

След като се прибрах, опитвах доста неща от сорта на за отключи три пъти, заключи три пъти, завърти се и подскочи. Няколко пъти успях да накрам диснтационното да проработи, но отново само временно. Проблемът явно не е в батерията, но просто не знам и не мога да намеря никъде как да го програмирам (специално за A4 B9). В момента отново колата не реагира като натиска което и да е копче. Резервният ключ също спря да работи, след като беше сменена батерията на другия...

 

Колата се отключва с физическия ключ и може да се запали и кара нормално, след като доближа дистанционното до означеното място в подлакътника. На снимката показвам какво излиза след като отключа колата с физическия ключ и вляза вътре.

 

След известно време каране обаче се появява съобщението, че ключът не е в колата.

 

Моля, помагайте.

 

audi.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз смених батерията на моя ключ и нищо такова не се случи и не е нормално да си забравя ключа. Според мен и новата батерия не е добре или не прави добър контакт нещо. Сменете батерията и ведна опитайте - ако работи и след това спре отново, значи нещо бута батерията в дистанционното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм сменявал батерията сам и не е имало проблеми. Пробвай с друга батерия, не е нужно ключар да ти я смени, има клипчета в YouTube как се сменя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Елементарна е смяната на батерията и няма как да си губи настройките ключа или каквото и да било, има някъде проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за помощта! Прави сте. Оказа се, че само при по-страрите модели се губят настроики понякога при смяна на батерия. Батерията коята са ми сложили в The Mall просто е била стара или дефектна - трябва да е 3 волта, а при измерване показва 2.8, което явно не е достатъчно. Нова батерия от 3 волта би трябвало да е показва 3.1/3.2 при замерване. С друга батерия няма проблем и дистанционното работи.

Редактирано от Daniel G
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако батерията ти е слаба ти го изписва на таблото да я смениш пак . Случвало ми се е /не на ауди / да разпечатам и сложа чисто нова батерия която е свършила , и бяха едни драми в дилъра че съвсем спря да бачка след смяната и след ден установиха проблема :) , пари допълнително не ми взеха само за батерия :) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами има логика, но нищо такова не излезе... Това съобщения го видях само преди да я сменят първия път. След като сложоиха "дефектната", ключът просто не работеше и колата не го разпознаваше. За щастие поне може и така да се кара, с единствената разлика че start/stop не се включва.

audi2.jpg

Редактирано от Daniel G
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз моята я смених, защото ми изписа, че батерията на дистанционното е слаба. Хем беше на под 2 години тогава. Явно не държат много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...