Jump to content

Тече вода при дъжд в краката на пасажера


6matkar

Recommended Posts

Тече ми вода при дъжд в краката на пасажера. Преди беше малко, ама вече започна да се мокри и стелката Petex. И на мен ми сменяха предното стъкло в Кобра-та, сплескали са малко канала, където влиза кората. Но го бяха мазали с нещо. Ама, за да изчистя боклуците под кората това тяхното мазило го махнах. И от тогава се почна с теча. Но беше малък, чак 500 мл шише да изтисквам с гъба не е било. Имам пукнатини под кората на чистачките. Зачетох едни теми, купих си полиуретан 50 Den Braven, намазах пукнатините под чистачките. Намазах и кората под чистачките. Е, вчера на дъжда като се прибрах от работа (че на работа съм със служебна кола) и гледам пак ми е текло вода в краката на пасажера. Днес напълних 2л бутилка. Почнах да изливам по кората от пасажера - не тече. Изливам от страната на шофьора - пак не тече. Изливам по средата, пак не тече. Тече като колата е спряна и то само при дъжд. Като мих колата на автомивка с водоструйка никакъв теч. Каналите за кората са ми ок, няма боклуци. В друг квартал гледах един Авант като моя, същото предно стъкло и той мазал кората на чистачките като мен. Ама при мен продължава да тече. А теча го виждам зад жабката. Ама откъде е нямам вече идея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, той колегата е писал, че пробвал с водоструйка и вече не текло. Ама на мен с водоструйка не ми тече. Даже намазах оня ден почти цялата кора пред пасажера с Den Braven-a, нали имаше лек процеп по средата. Освен като се стопли да махам Den Braven-a по кората и да мацам около кутията. Ако трябва целия салам ще го използвам. Ама си викам да не би от някакъв маншон да тече. Че четох за някакви VW, които имали нещо под акумулатора, та от там им влизало. Днес цели 2л излях по кората и нито една капка не текна вътре. А сума ти теми изчетох за течове вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей. Под кората на чистачките се намира въздуховода на вентилатора на парното. Течове се получават когато каналите за оттичане на водата са запушени и събралата се вода се покачи над нивото на пластмасовия кожух и влиза през вентилатора, или уплътнението на пластмасата към ламарините е заминало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нямам боклуци в каналите, чисти са. Сменяха ми вентилатора на парното, че се беше развалил. Първата локва при пасажера беше, когато кората се беше отворила над филтъра на купето над вентилатора. Просто не я бях видял да се е отворила така тази кора под чистачките. ОК, ама да намажа всичко с PU 50 и пак да имам доста вода при пасажера...Дори някоя пукнатина да съм пропуснал, да имам малко вода ок. Ама все едно да не съм мазал, ми се струва странно. Ще видя някой ден дали има пукнатина около кутията с филтъра, друга идея не ми идва. Може би само при много вода може да ми прелее през филтъра и затова с 2л изсипани по кората нищо не се случи. Всичките 2л минаха през каналите за оттичане без проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей го на - заваля и дори при този не толкова силен дъжд при пасажера е мокро. Няма вода, която да прелива през филтъра, ама отнякъде си капе директно при пасажера. Ето снимки:

 

DSC030302.jpg

 

 

DSC030322.jpg

 

За какво изобщо си играх да мажа с тоя Den Braven. Сега съм бетонирал кората под чистачките и не мога да я махна. Чак почивните дни ще си играя да го махам. :stumm:

Редактирано от 6matkar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни тази тема https://www.s2forum.com/forum/technical/interior/56828-definitive-coupe-water-leak-thread
Има доста събрани теми с подобни проблеми, има и снимки, може да са ти полезни.

Според мен не ти е залепено добре стъклото и тече някъде от там.
Предполагам А колоната между вратата и предното стъкло, като гледам от снимките ти и къде тече водата по колонката и мокета.
Как да го оправиш? Освен с някаква бутилова лента да уплътняваш отвън между стъклото и купето, но не знам доколко ще е успешно.
Не зная кога си сменял стъкло и дали има някаква гаранция за работата... за да правиш рекламация и да го лепят наново, ако е възможно.

Успех и дано го оправиш лесно.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря. Майко мила, на един пич му трябвали 4 години да намери теча. Стъклото е сменяно 2017 година. Ще свалям пак жабката и предполагам ще ми е по-лесно да видя откъде тече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата @mitaka май ще се окаже прав. Изчетох и една тема за А6 C4, че преди в търсачката бях сложил Ауди 80. Та вчера какво да видя...Уплътнението се е разлепило баш горе в ъгъла. Явно съм бил като кон с капаци с тия пукнатини под чистачките. :runterdrueck: Днес сутринта отивам при колата и цяла локва при пасажера. Изцеждам я, газ към един мост да мажа и там Den Braven-a. Стана малко грозно, ама нали по-важно е да не ми тече, че цяла седмица напред го дават да вали. Да, ама радостта ми беше кратка. От обяд започна да вали, а като оставих колата към 16 часа все едно нищо не съм направил, пак е мокро при пасажера, пак гледам капки като на втората снимка.

 

Като спря запретнах ръкави и махнах част от PU 50-то под чистачките, да видя около филтъра как е. Как хубаво го бях бетонирал. :eusa_silenced: Ами при пукнатините напълно сухо. Махнах филтъра на купето, пипам надолу - пак сухо. Кой знае още на колко места тия кретени от Кобра-та не са го залепили. Сега няма да ходя при тия дебили.

 

Кобра-та ще ги направя луди:
- Здравейте, правя си ремонт вкъщи, колко ще струва да ми залепите плочките в коридора и кухнята
-- Господине не се занимаваме с такива дейности
- Извинявайте, обърках се, ламинирания паркет трябваше да ви питам да ми наредите
-- Господине занимаваме със стъкла на автомобили
- Така ли, не може да бъде. А я да ви питам аз, колата ми е произведена 1993, стъклото и е лепено с тогавашните технологии. Четвърт век никакви проблеми. 2017 съм ви я закарал за смяна на предно стъкло. Сменяте го и си оставяте ръцете. Не стига, че сте ми сплескали канала за кората под чистачките. По-лошото е,  че след 4 години разбирам, как всъщност карам подводница, а не автомобил. Може ли да се занимавате с автостъкла от толкова години и да сте такива некадърници. :aerger:

Редактирано от 6matkar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се включа със същия проблем. След дъждовете тия дни под стелката на пасажера беше блато. Лошото е, че забелязвам мазно по предното стъкло и сякаш леееко е текло нещо с ръждив цвят, като антифриз, а и стъклата се запотяват сериозно. Колата губи упорито антифриз, но със сигурност има сълзене отпред на радиатора от маркучите, след като смених проклетия радиатор. Сега се чудя - тече от дъжда от някъде или/и капе радиаторчето на парното.. иди разбери.. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен проблемът е решен, течеше от стъклото. Направо не ми се мисли какво щеше да стане в колата при този дъжд цял ден, при положение, че за 2 часа дъжд преди имах локва дори над стелката Petex. Даже преди надигнах задната стелка зад пасажерската седалка...:eusa_silenced: Кафява вода и при мен. :icon_eek: Как така отпред е бистра, а отзад кафява. :eusa_think: Онзи ден като надигнах уплътнението на прозореца на гредата си отговорих. Видях кафявата гняс...Кал ли беше, ръжда ли. Просто това е първата вода в купето, отишла е назад. А отпред вече имах нова доставка...:balloon:

 

А след като вчера ми презалепиха стъклото, естествено в друг сервиз... Преди малко проверих, вече нямам теч. Даже ми оправиха улея за корите, вече не е премазан. Можело значи... :verweis:

Редактирано от 6matkar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...