Jump to content

А6 BiTDI проблем с верига или?

Nikola_RS

Recommended Posts

Здравейте,днес закарах колата за смяна на масло и филтри,майтора след 1 час се обади че искал да ми покаже нещо- беше слвали корите и колата беше на канала,каза да застана под колата,изфорсира двигателя до 2000 оборота и пусна гаста-и така няколко пъти ,като при всяко пускане на гаста се чуваше потракване в двигателя от задната страна.Според него веригите били за смяна,което много ме притесни.Сетих се обаче че принципно веригите се сменят когато започнат да тракат сутрин,а при мен такова нещо не се е случвало до сега,колата работи и върви нормално,няма забележки. Въпросът ми към всички които са се сблъсквали с това е ,дали наистина тракането е от веригата ,да се пускам ли по въртелебжката и колко би струвало?

Възможно е да са вериги - ако е поизпуснал долен обтегач, може да трака отзад / ниско долу при определени обороти.

Това с тракането при палене е по-често когато изпусне горен обтегач при моторите с 4 вериги и обтегачи  (БМК, АСБ и подобни)… твоя не е такъв.

18 hours ago, BECKO said:

Възможно е да са вериги - ако е поизпуснал долен обтегач, може да трака отзад / ниско долу при определени обороти.

Това с тракането при палене е по-често когато изпусне горен обтегач при моторите с 4 вериги и обтегачи  (БМК, АСБ и подобни)… твоя не е такъв.

В такъв случай какви са симптомите за смяна ?

Моята е на 230к и до момента няма никакво щракане

.

...по темата,бях в няколко други сервиза ,гледаха я ,колата ,слушаха я и казаха че било нормално леко да пука,като пуснеш рязко гаста,това не било от веригата,а от самия притисквател,който сработвал така,когато била заминала веригата се чувало при студен другател и когато колата работи на място,а при мен не е така. Така че не смятам да се впускам във филма за 5к.

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

VCDS казва каква е синхронизацията на валовете и от там може да се прецени дали е "разтегната" веригата.

Моята е на 200к реални БИТДИ  и  синхронизацията ми е -2.5 / -3  и  вече работи по-шумно🚜 , така че мисля че скоро съм за вериги.

Не знам дали съм прав , кажете?

• 3 weeks later...
На 17.07.2023 г. at 17:21, B0R0V написа:

VCDS казва каква е синхронизацията на валовете и от там може да се прецени дали е "разтегната" веригата.

Моята е на 200к реални БИТДИ  и  синхронизацията ми е -2.5 / -3  и  вече работи по-шумно🚜 , така че мисля че скоро съм за вериги.

Не знам дали съм прав , кажете?

А колко е тази синхронизация за нова верига 0 ? . При мазда примерно е до -8градуса

• 3 weeks later...