Jump to content

Стържене при завиване


M78

Recommended Posts

Здравейте колеги,

моля за мнения при маневриране в ляво и дясно се усеща гадно стържене от към предните гуми, все едно гумите закачат калника. Искам да отбележа, че не се усеща при маневри с по-голям ъгъл, но тръгна ли да въртя плътно волана, след половината обороти така да се каже стърже здраво. От какво може да е?

Колата е А4 allroad 2016г.

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно същия проблем се появи при мен преди около 6 месеца на моята Б7-ца. Единствената разлика е че стържеше когато волана завъртян почти до края, а не до половината както казваш че е при теб. Иначе стържеше сякаш гумите опират в някаква остра ламарина.

 

Преди месец вече стана достатъчно постоянно и я закарах на моя механик за ремонт. Той  само я чу за 2 секунди и без изобщо да се замисли каза че обтегача на пистовия ремък е заминал и се оказа прав. Този звук който наподобява стържене идва от обтегача. Получава се само когато волана е завъртян до край, защото тогава механичното съпротивление на хидравличната помпа е най-голямо. Сменихме обтегача, ремъка и ролката на алтернатора на която еднопосочния лагер беше затегнал и проблема изчезна. И трите никога не бяха сменяни преди и бяха навъртели над 220 хил. км.

 

20201021_130551_mfnr.thumb.jpg.5b96491da5e508f1357a076c63fa9b44.jpg

 

IMG_20211009_062311.thumb.jpg.d1709bb62229b9daaff6ca97f18e2256.jpg

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

ходих сега при майстор, който ми каза, че вибрациите се получавали от торсен диференциала и това било нормално за Quattro.

Предложи ми като вариянт да сменим маслото на торсен диференциала, като отбеляза, че вибрациите по скоро ще намалеят, но не и да изчезнат!

 

P.S. Това което не ми харесва е, че намирам вибрациите / стърженето за твърде шумни за кола, която е на 5 години. Ще съм благодарен, ако някой колега със същата кола сподели опит!

 

Спорен ден!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте, второто мнение при майстор потвърди първото. Шумът се чува от Торсен диференциала и е нормално за този тип Quattro.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На баща ми B9 Quattro (150х км)също е изразено това жужене при напълно навит ляв или десен волан. Мой приятел с 4F 3.2Quattrо с обсолютно същото поведение.  До като при мен с B7 Tiptronic ,преди години и с B5  това e по-леко изразено. Според мен е от значение колко дълго е шасито за тази аномалия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята е на 28 000 км, купих я на 16 000 км и при по-остри завои на 90 или повече градуса се чува леко бучене и колкото е по-остър завоя се чува по-ясно, но е далечно и смятам, че е нормално, защото заработва диференциала, който няма как да не издава никакъв звук (поне аз така си мисля), но да стърже не е ок със сигурност. Сигурни ли сте, че е стържене, а не е глухо бучене?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...