Jump to content

gec1bg

Recommended Posts

Здравейте колеги.

Имам ауди 80 б3 JN мотор с механична инжекция която не работи. Захванах се възстановяване на горвния разпределител. Направих си стенд с помпа, регулатор, разпределител и инектори.

Смених всички гумички по разпределителя, всички гу мички на инжекторите и направих няколко пробни пускания. След настрсойка на налягането вече всички инжектори работят много добре, но  клапата за въздуха стана много стегната. С една ръка немога да я вдигна. Когато я натискам отдолу, тя се вдига, но оказва голям натиск. Гледах сервизно видео в което тестващият я хваща с два пръста и я дърпа нагоре.

Въпроса ми е конкретно за силата на клапата - нормално ли е да е толкова стегната когато помпата работи? Никъде не намирам описание какъв натиск трябва да има клапата.

Ако някой има опит моля да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко е "тежка" клапата е субективно усещане. Ако е паднало налягането от помпата е много лека. При изгасен двигател при вдигане на клапата нагоре се натиска плунжера на главата на инжекциона, който от своя страна пуска бензин към дюзите, съответно налягането пада и клапата олеква. Този тест не се прави на работеща помпа на инжекциона защото ще удави двигателя с бензин.

 

Ако двигателя пали и работи нормално на бензин значи всичко е наред с клапата.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още е на стенд на маса. Инжекторите са в бутилки. Имам два пълни комплекта разпределител, инжектори, регулатор на налягането - маханичен и електрически. два дебитомера. Първо искам да ги настроя така и после да ги монтирам на колата. Дори и на спряна помпа пак е трудно издърпването на клапата - налягането е под 3 бара и инекторите не прескат. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...