Jump to content

1.8т Stage 2 работи богато на празен ход


mangusta083

Recommended Posts

Здравейте. Колата ми има два проблема които не мога да оправя от доста време.
Малко за колата: 1.8т AUQ stage 2 сменени са доста неща..

 

Forge intake, Forge Blow off, Спортен филтър Ramair, Челен кулер и пътища, Даунпайп на 76мм след това ф63 до края, MAF и бенз помпа на Pierburg, свещи NGK BKR6EIX и NGK бобини от тфси, ново турбко к03с, смененеи са всички вакуми и са махнати SAI, N112, N249 и картерната е изкарана в съд.

Когато всичко от горе посоченото беше направено колата си имаше ремап с които съм я купил през 2015г, беше направена на 1.5бар peak и след това 1бар hold.

 

И така стигаме до първият проблем които го правеше още преди да бъдат сменяни части, понякога колата не пали както тряба  като е студена. Това което се случва е следното: Въртя пали и започва да тупа на 400-500обр. или гасне, връщам ключа и давам на контакт само да подкачи помпата (правя го 2-3 пъти като при всяко даване на контакт помпата бучи и подкачва), затова беше и сменена , но и с новата е същото. Колата запалва след  2-3 опита.

 

Сега за вторият проблем. След смяната на частите започна да играе бууста при WOT, карах я така месец време доста неща се провериха обаче не разбрах от какво се получава и си казах че трябва да бъде мапната пак. Така обадих се на Жоро (FT MOTORSPORTS) запазих час и отидох в Понеделник. Качихме колата на диното изкара 227к.с със стария софт и играещ бууст... И така започна на пипа той въртя е цял ден на диното, обаче пак същото бууста играе... и така оставих колата там след като не стана за деня. В петък отидох пак, беше е въртял цяла седмица (без нищо да гръмне 🤪) и накрая се оказа че, сток инжекторите са малки и колата си затваря дросела за момент и така играе бууста.. И така сложихме нови от опел (Жоро ги предложи) Z20leh 480cc и всичко заспа изкара 260к.с надута на макс затова му и казах да е върне малко и така остана на 235к.с, взех си колата доволен и си тръгнах.

И тук започва проблема който се прояви на следващия ден като запалих колата студена и той е че, колата работи адски богато на празен ход, мени обороти, когато почне да работи по сондата.  Това се случва до около 65-70градуса и след това колата се оправя. Ходих пак при Жоро той видя какво се случва и ми обясни че, колата е настроена префектно и че това е няква аномалия от сондата.. 🙄 Примирих се и си тръгнах карах си е така от 2020 до преди месец когато колата се оправи сама и спря да прави този проблем... за сметка на друг...:steinigung: Започна да прекъсва при раздаване на газ, закачих я vag-com, обаче грешки нямаше след което се разрових и се оказа че , сондата не мери смесите и на 32канал long term fuel trim  беше на +25%... Така смених и сондата с надеждата че ще реши всички проблеми, но уви пак същото работи богато , мени обороти и насича при смяна на предавките като е студена..

 

П.С. В периода в които е карах с умряла сонда (около месец) проблема с паленето студена го правеше по- рядко 2-3 пъти за месеца.

 

Много моля за съвети от какво може да се получава това.. вече почти не остана какво да проверя и сменя по тази кошница (температурен датчик е сменян два пъти ОЕМ и афтърмаркет, дросела е чистстен). 🙃
 

Редактирано от mangusta083
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Все още не съм намерил причината за мизериите дето прави. :hilezh:   Проблема с паленето като цяло е на моменти, от две седмици си пали нормално дори и на минусови температури.

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...